1. 10. 2008.

Sedam veličanstvenih - 30 godina kasnije: Rundek nije nostalgičan

Nekadašnji frontmen Haustora Darko Rundek kaže da nostalgija nije razlog što sa novotalasnim kolegama iz Zagreba, Beograda i Ljubljane učestvuje 2. oktobra na koncertu "Sedam veličanstvenih - 30 godina kasnije" u zagrebačkom klubu "Tvornica"

Rundek je rekao agenciji Beta da do sada nije nastupao na "nostalgija" koncertima, niti mu se takav koncept čini naročito privlačan.
- Ali činjenica da se radi o desetogodišnjici "Tvornice" koja je preuzela ulogu kultnog kluba "Kulušić" na zagrebačkoj koncertnoj mapi, stavlja to u realnu drugarsku i slavljeničku perspektivu, ističe Rundek.
Pored nekadašnjeg pevača i gitariste Haustora, na koncertu će nastupiti i prvoborci novog talasa iz Beograda Vlada Divljan sa svojom Nevladinom organizacijom i bend Električni orgazam.
Zagreb predstavljaju i Jura Stublić i Film, kao i gitarista Jasenko Houra i prvi pevač njegovog Prljavog kazališta Davorin Bogović.
Uz njih nastupiće i slovenački muzičari Zoran Predin i Lačni Franc i Pero Lovšin, koji ne nastupa sa Pankrtima, već na čelu benda Španski borci.
Rundek najavljuje da će na koncertu "Sedam veličanstvenih - 30 godina kasnije" nastupiti u pratnji grupe "Hakuna matata".
- Sa njima sam nastupio na koncertu u spomen nedavno preminulom Kreši Blaževiću (frontmenu benda Animatori), a biće i trubačka sekcija iz kasnijeg Haustora, Nikolo Santro, Krletić i Pavlić, dodao je pevač.
Rundek namerava da odsvira četiri pesme sa "Bolera": "Ja želim", "Sejmeni", "Take the money and run" i "Skidaj se".
Koncert "Sedam veličanstvenih - 30 godina kasnije" osmislili su muzički kritičar Hrvoje Horvat i Darko Putak kao bivši urednik programa u kultnim zagrebačkim klubovima "Kulušić" i "Lapidarij".
- Svaki od navedenih bendova trebao bi da izvede najpoznatije pesme sa svojih prvih singlova i albuma, i tako podseti kako je to nekada bilo na legendarnim koncertima u "Lapu" i "Kulušiću", kaže Putak
(izvor: Beta)

Нема коментара: