25. 9. 2008.

Vatreni poljubac pojačan ritam sekcijom iz Aeternie

Doktor za Rock’n’ Roll - Milić Vukašinović, ponovo je aktivirao grupu Vatreni Poljubac. Ovog puta pored Milića, novu postavu će činiti ritam sekcija beogradskog benda ÆTERNIA, Nebojša Mitrović (bubnjevi), i Nemanja Stanković (bas gitara)

Bend će se uskoro predstaviti publici, a sledeće godine, prema najavama iz benda, možemo da očekujemo i novi album. Za internet portal RSN, bubnjar nove postave, Nebojša Mitrović nam je rekao da mu je životna želja bila da svira u Vatrenom poljubcu, i da će se potruditi da bude dostojna zamena Perici Stojanoviću (originalnom bubnjaru ovog benda).Grupa Vatreni Poljubac je osnovana davne 1977. godine. Prvu postavi su cinili: Milić Vukašinović, koji je bio kompozitor pesama, pevač i gitarista, basista Ševćet Hodža, koji je pre toga svirao u grupama Rezonansa i Divlje Jagode i bubnjar Perica Stojanović, ranije član grupa Ambasadori i lndexi. Publici su se prvi put predstavili na festivalu BOOM 77 u Novom Sadu. Tokom vremena postojanja grupe, umesto basiste Ševćet Hože došao je Sanin Karić (exTeška industrija)
Milić Vukašinović je raspustio Vatreni poljubac krajem osamdesetih godina da bi se posvetio svojoj solo karijeri. Bend je u toku svog rada snimio 9 studijskih albuma, a sam Milić je objavio 5 solo albuma.
(izvor: RockSerbia)

Нема коментара: