21. 9. 2008.

The Residents: Povratak u Beograd u potrazi za nestalima

Posle neverovatnog uspeha koncerta na Kolarcu 2003, o kome su svoju reč rekle i najviše političke ličnosti ove zemlje, The Residents se vraćaju u Beograd sa prvom velikom produkcijom i novim albumom od tog vremena

Za sada je poznato da će u okviru njihove nove svetske turneje beogradski koncert biti održan 18. novembra, te da će se ulaznice pojaviti u prodaji mesec dana pre događaja.
The Residents ovom prilikom predstavljaju projekat "The Bunny Boy", upravo objavljen u formi albuma za izdavačku kuću Mute/SDR, uz intrigantnu prateću seriju pojavljivanja na Youtubeu.
Događaj uživo podrazumeva kombinovanje koncerta u posebno napravljenoj scenografiji Chris McGregora (CUBE E, Wormwood, Icky Flix) sa video projekcijom i performansom koji dopušta učešće publike.
Naime, po dostupnim informacijama o sinopsisu, junak čije ime se krije u naslovu traga za davno nestalim bratom, ali upada u ceo niz neverovatnih situacija, iz kojih ga može izbaviti i neko od posetilaca u sali.
Album "The Bunny Boy" za The Residents predstavlja povratak na kraće muzičke forme nekih od njihovih najuspešnijih izdanja, pre svega Duck Stab (1978) ili Commercial Album (’80), ali i logičan nastavak tema sa poslednjeg velikog kreativnog poduhvata, kog smo pod imenom Demons Dance Alone (2002) i mi imali priliku da vidimo.
Koncert The Residentsa sledeći je u produkciji Popboksa u saradnji sa NR Events, posle već najavljenih American Music Club i Animal Collective.
(izvor: PopBoks)

Нема коментара: