4. 9. 2008.

Panonski surf pop grupe Drum & zez

Drugi studijski album grupe Drum'n'zez "Dunava ukus", izašao je u izdanju PGP RTS-a. Na albumu se nalazi petnaest novih pesama od kojih je jedna bonus pesma "Palačinka", hit singl sa prethodnog albuma, ponovo isproducirana

Pored dobro poznatih stihova "tebi bih dao i sredinu palačinke", na albumu se nalazi i pesma kojom se bend predstavio na ovogodišnjoj Beoviziji, "Dunav".
Grupa Drum'n'zez nastala je 1997. godine u Novom Sadu. Kako kažu članovi Drum-a, samo ime grupe ukazuje na činjenicu da se muzika koju su stvarali na početku karijere zasnivala "na mnogo udaraljki, među kojima su se ponekad nalazile i šerpe".
Početkom 2005. godine, u potpuno novom sastavu, ali i sa novim instrumentima, grupa snima svoj prvi album "Iz slane vode". Ovaj album je izdat tek u martu 2007.
- Album kao i prethodni, donosi jedan novi muzički pravac na našu scenu. Sami smo ga izmislili! Zove se "panonski surf pop" sa primesama ska muzike i trenutno ga samo mi interpretiramo na svetu. Obiluje veseljem i lakim letnjim ritmovima sa dopadljivim melodijama i šarmantnim ljubavnim tekstovima, a nađe se i po koja prehrambena pesmica-pošalica u starom, dobrom agro-reggae fazonu. Album je idealan za proslave rođendana, ispraćaje u vojsku i godišnjice veza i brakova, rekao je frontmen grupe Voja Malešev.

Нема коментара: