16. 9. 2008.

Nightwish u aprilu u Zagrebu

Službeno je potvrđeno - finski symphonic-metal bend Nightwish 2. aprila 2009. nastupiće u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović" u okviru svetske turneje "Dark Passion World Tour" kojom promovišu svoj zadnji veoma uspešni album iz 2007. godine

Nightwish je osnovan 1996. godine, a tadašnji članovi benda bili su Tarja Turunen (vokal), Emppu Vuorinen (gitara) i 'spiritus movens' grupe Tuomas Holopainen (klavijature). Ime su dobili prema jednoj od tri pesme koje su tada snimili: Nightwish, The Forever Moments i Etiäinen.
Naredne godine pridružio im je Jukka Nevalainen (bubnjevi) s obzirom da su želeli malo žešći zvuk, a iz istog razloga akustičnu gitaru su zamenili električnom. Godine 1998. grupi se pridružuje Holopainenov prijatelj, basista Sami Vänskä.
Nakon mnogo kontraverzi grupu je 2005. napustila prva pevačica Tarje Turunen, a zamenila je nova - Anetter Olzon. Njihovi albumi prodaju se u milionskim tiražima, a spotove na YouTubeu pogledalo je skoro 16 miliona ljudi.
Pre nego što se Nightwish pojavi na sceni, atmosferu će zagrejati dve grupe - Šveđani iz benda Pain i Finci iz grupe Indica. Ova tri benda zajedno su nastupali 4. marta 2008. u Ljubljani, dok je nova postava Nightwisha fanovima sa ex YU prostora bila najdostupnija na ovogodišnjem izdanju EXIT-a 10.07.
Ulaznice za ovaj spektakl moći će da se kupe od srede, 17. septembra 2008.

Нема коментара: