16. 9. 2008.

American Music Club 7. oktobra u Beogradu

Rok grupa American Music Club, koja uživa izuzetnu reputaciju na nezavisnoj sceni u SAD, sviraće 7. oktobra u Studentskom kulturnom centru Beograda

Bend je osnovan početkom osamdesetih u San Francisku, a predvodi ga Mark Ajcel, jedan od talentovanijih rok tekstopisaca u SAD.
Debi album "Restless stranger" objavili su 1985. Usledila su izdanja "Engine" (1987), "California" (1988) i "United Kingdom" (1989). Njihovo remek delo "Everclear" pojavilo se 1991. Ovaj album skrenuo je pažnju kritičara i velikih izdavačkih kuća na bend iz San Franciska.
Album "Mercury" objavljen je 1993. godine - ali, iako je dobio pozitivne ocene kritičara, slabo je prošao na top listama. 1994. pojavio se album "San Francisco", na kojem se nalaze neke od najprepoznatljivijih numera "American music club".
Bend se posle izdanja "San Francisco" razišao, a ponovo su se okupili 2003. kada su izdali "Love songs for patriots".
2007. "American music club" se vratio na scenu sa novim članovima, a baza benda je premeštena u Los Anđeles. Mark Ajcel i Vudi, jedini iz originalne postavke "American music club", zajedno sa novajlijama - basistom Šonom Hofmanom (Sean Hoffman) i bubnjarom Stivom Dideloom (Steve Didelot), objavili su 2008. album "The Golden Age", koji promovišu na turneji u okviru koje će nastupiti u Beogradu.
Vođa benda Mark Ajcel, objavio je nekoliko solo albuma, a 2002. održao je solo-akustični koncert u Dom omladine Beograda.

Нема коментара: