15. 8. 2008.

Zbogom Brus Li: Novi album "Ratatatariteti"

Novosadski sastav Zbogom Brus Li objavio je stare pesme koje se dosad nisu našle na disku. Na albumu "Ratatatariteti" publika će moći da čuje i neke od ranijih pesama koje se dosad nisu pojavljivale na izdanjima grupe

Novi disk je, što se vidi i po nazivu, raritet i prilika da fanovi prvi put čuju neobjavljene kompozicije. Na taj način Zbogom Brus Li najavljuje i nastupe na nekoliko domaćih festivala u narednom periodu. Album se može naći u prodavnici "Mungos" u novosadskoj Njegoševoj ulici, ali i u nekoliko prodavnica u Beogradu. Osim toga, album će se prodavati i na koncertima benda.
YouTube: 10 spotova
MySpace strana
Biografija
Zbogom Brus Li je pank rok, post pank muzička grupa koja je nastala 1992. godine u Novom Sadu. Grupa kombinuje pank rok muziku sa vojvođanskom etno muzikom, dobijajući jedinstveni stil koji bend opisuje kao Pankburaška muzika. Jedinstveni zvuk grupe dobijaju tako što sviraju klasične rok instrumente - gitara i bubanj, zajedno sa tradicionalnim vojvođanskim duetom - begeš (tradicionalni vojvođanski kontrabas) i tambura. U periodu od 1994. do 2000. godine bend je bio veoma aktivan, svirajući uglavnom po Vojvodini, Srbiji, zemljama bivše Jugoslavije (Hrvatska, Makedonija) i Mađarskoj. Od 2005. godine Zbogom Brus Li je ponovo aktivan i do danas je imao veliki broj nastupa (Eurobasket 2005, Egzit festival 2006, Motovun film festival 2007 ...)

Нема коментара: