13. 8. 2008.

Primal Scream u Zagrebu i Ljubljani

Iako to još nisu zvanično objavili na svojim internet stranicama, škotska alternativna rock grupa Primal Scream trebala bi da nastupi u Zagrebu 29. 9. i u Ljubljani 30. 9., u sklopu turneje kojom promovišu najnoviji album "Beautiful Future"

Pre osam dana već smo najavili koncert u Sloveniji, a u međuvremenu je u raspored uleteo i Zagreb. Novi Sad su posetili tokom EXIT Festivala. Dakle, mini ex YU tour.
Svoj prvi album Sonic "Flower Groove" Škoti su objavili 1987. godine i na narednih osam izdanja isprobali su se u brojnim muzičkim žanrovima – alternativni rock, indie pop, techno, acid house, psihodelični rock, rockabilly... A najnoviji, deveti studijski naslov, koji je objavljen pre manje od mesec dana, zanimljiv je upravo kao mešavina svega što su Scream svirali tokom proteklih 16 godina.
Grupu je osnovao pevač Bobby Gillespie (ex – bubnjar u Jesus & Mary Chain), a današnju postavu još čine basista Gary "Mani" Mounfield (ex - The Stone Roses), klavijaturist Martin Duffy (ex - The Charlatans), gitarista Andrew Innes i bubnjar Darrin Mooney.
YouTube: Primal Scream - Country girl

Нема коментара: