13. 8. 2008.

Brega zvezda festivala „Siget“

Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane, svojevrsni ambasadori etnomuzike našeg regiona, nastupiće na jednom od najprestižnijih evropskih festivala "Siget" u Mađarskoj kao glavne zvezde "World music" bine u subotu, 16. avgusta

Bregović, koji je nedavno imao sjajan koncert na festivalu "Live Music" na plaži Jaz kod Budve, predstaviće se publici pretposlednjeg dana festivala koji je počeo sinoć, a na kome će se do nedelje, 17. avgusta, kada se "Siget" završava, pojaviti brojne svetske muzičke zvezde. "Siget" je otvorio čuveni britanski hevimetal bend Iron Maiden, a među ostalim učesnicima su i Kaiser Chiefs, Sex Pistols, R.E.M., The Killers, Alanis Moriset i Rozin Marfi.
Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane nastupiće kao najveće zvezde na bini "World music", a na njihovom repertoaru će se naći i nekoliko numera kojima Bregović najavljuje novi albuma "Alkohol", koji će se uskoro naći u prodaji.

Izvođači
Na glavnoj bini nastupaju Róisín Murphy, Babyshambles, Alanis Morissette, Kaiser Chiefs, Serj Tankian, The Kooks, Jamiroquai, Sex Pistols (prvi put u Mađarskoj), R.E.M., The Killers.
Juče, nultog dana festivala, nastupili su Iron Maiden i Lauren Harris, kćerka Steve Harrisa, basiste Iron Maidena.
Sziget traje do 18. avgusta, a nešto je skraćen u odnosu na prethodna izdanja zbog problema sa budimpeštanskim vlastima, odnosno čelnicima opštine na kojoj se nalazi, koji su tužili organizatore na osnovu pritužbi građana da im smeta buka sa čuvenog rečnog ostrva.
Sziget je prvi put održan 1993, ima kapacitet od 55.000 posetilaca.
Cena karte je 120 EUR (sa kampom), 100 (bez kampa), dnevne ulaznice su 32 EUR.

Нема коментара: