23. 8. 2008.

Prilika za sve rock bendove - GBOB 2008

"Global Battle of the Bands" ili "GBOB Challenge" je internacionalno takmičenje otvoreno za sve bendove, bez obzira imaju li ili ne ugovor s nekom izdavačkom kućom. Nema predselekcije niti treba slati snimke. Svim bendovima koji se registruju, nastup je garantovan Grupa s Farskih Otoka, pobednik GBOB-a 2007
Lokalna kvalifikacijska takmičenja ove godine organizuju se u 37 zemalja širom sveta. I ove godine u GBOB će biti uključene Hrvatska i Srbija. Za ostale zemlje našeg regiona takmičenje, nažalost, još nije otvoreno.
Sve što zainteresovani bendovi trebaju da učine jeste registracija na zvaničnoj web stranici projekta, nakon čega će ih kontaktirati nacionalni organizator i dogovoriti sve detalje.
Organizator posebno napominje da od bendova koji se prijave za GBOB takmičenje neće biti zatraženo potpisivanje nikakvih ugovora, muzičkih ili menadžerskih. Sve što se traži od bendova jeste dopuštenje da se njihove fotografije i muzika koriste u promotivne svrhe takmičenja. Bendovi moraju još da plate jednokratnu registracijsku taksu (u Hrvatskoj 10 eura i u Srbiji 12 eura po članu benda).
Kvalifikacijski free koncerti u Zagrebu zakazani su za 5. i 6. 9. na Jarunu, a u Beogradu od 7. do 9. te 15. i 16. 9. u klubu "Danguba".
Pobednici lokalnih nacionalnih takmičenja dobiće "Best New Band" statuetu i među njima će se birati finalisti za koncert u Londonu krajem godine. Ukupni pobednik će, uz "Best New Band in the World" trofej, osvojiti i nagradu od 100.000 dolara te globalnu promociju u svetu.

Нема коментара: