26. 8. 2008.

Od sutra "Dani piva" u Zrenjaninu

Pored "Beer Fest"-a i festivala "Jelen pivo lajv" u Beogradu, hektolitri piva biće popijeni i u Zrenjaninu, na tradicionalnoj priredbi "Dani piva". Ovogodišnji festival i turistička manifestacija "Dani piva", inače 23. po redu, održaće se na više lokacija u gradu od 27. do 31. avgusta. Organizatori, Skupština grada Zrenjanina i Turistička organizacija opštine Zrenjanin, najavljuju bogat program na četiri udarna mesta u gradu

Glavna bina i najveća poseta biće u centru, na Žitnom trgu. Tu goste u sredu, 27. avgusta, nakon svečanog otvaranja uz vatromet, očekuje koncert Crvene jabuke. Dan kasnije, na istom mestu nastupa Del arno bend, a u petak 29. majstori za živu svirku - Neverne bebe. U subotu će verovatno biti najveselije uz Psihomodo pop. Poslednjeg dana zabavljaće prisutne sjajno Atomsko sklonište i Dado Topić sa svojim bendom. Na Žitnom trgu, pored koncerta, posetioce očekuje i takmičenje u ispijanju piva, a dan se okončava uz obaveznu di džej žurku.
Sledeća lokacija je na Trgu Republike, gde namernici prisustvuju dvodnevnom Međunarodnom festivalu folklora, kao i festivalu tamburaša. Od koncerata tu su fenomenalni Ortodox Celts, zatim Darkwood Dub, kao i sjajna romska grupa Kal. I ovde se kraj dana čeka uz di džej žurku. U glavnoj gradskoj ulici kod zgrade Vodotornja održaće se 9. internacionalni festival zabavne muzike "Sunflower". U sklopu finalne večeri, u četvrtak, 28. avgusta, koncert će održati Masimo Savić. U petak nastupa Neno Belan, a u subotu tamburaško-zabavljački orkestri Ego i Apsolutno romantično, kao i Garavi sokak. Poslednjeg dana, u nedelju, slušaće se malo drugačiji zvuk uz Ekstra Nenu i Miroslava Ilića.

Rođendan "Psihića"
Glavni dogadaj na zrenjaninskim Danima piva biće koncert poznate zagrebačke grupe Psihomodo pop, ujedno prvi i jedini u Srbiji ove godine. Popularni Psihići slave 25 godina postojanja, a Davor Gobac, frontmen grupe, sa nestrpljenjem očekuje nastup u Zrenjaninu. Od davne 1983. godine svoj muzički izražaj gradili su na čvrstim rok temeljima. Od samog početka je bila vidljiva još jedna važna odrednica grupe: žestok i uverljiv koncertni nastup grupe na čelu sa Gopcem koji je zauvek promenio sva pravila uobičajene rok-predstave na tadašnjoj muzičkoj sceni. Do sada su objavili 11 albuma, i imaju velik broj nastupa, tako da u subotu, 30. avgusta, na Danima piva, u 21.30 sat, ljubitelje roka očekuje pravi ugodaj. Sviraće se stare stvari, ali i one sa novijih albuma.


Нема коментара: