20. 8. 2008.

Na beogradskom "Beer festu" "nova" Galija

Belgrade Beer fest, koji počinje danas na prostoru Ušća, u petodnevnom programu, kao što smo najavili, predstaviće više od 40 izvođača iz zemalja regiona

Shank Rock, Train Box i Big Foot Mama iz Slovenije sigurno će biti atraktivno muzičko osveženje ovog festivala, a BH dub-reggae bend Dubioza kolektiv će u četvrtak 21. 8. još jednom pokazati zašto spadaju u trenutno "najžešće" i "najatraktivnije" koncertne atrakcije iz BiH.
Legendarna Galija, koja upravo radi na svom novom, 18. studijskom albumu, za "Beer fest" sprema nešto posebno. Kako je rekao Neša Milosavljević, pevač, autor i frontmen benda, novi album će se pojaviti najverovatnije u novembru / studenom i on će biti i dalje na tragu sympho-rocka, ali – s pojačanim rokerskim zvukom.
Naime, Galija će ubuduće imati dve solo gitare i dva seta bubnjeva, a prvo predstavljanje ovako proširenog sastava dogodiće se upravo na "Beer festu", na njihovom nastupu u petak 22. 8.
- Nećemo ništa od novih pesama svirati na Ušću, jer je za njih ipak još rano. Ali ćemo i na starim demonstrirati novi pojačani zvuk Galije, kakav će biti od narednog albuma - rekao je Neša.
Dodajno još jednu zanimljivu vest – Galija će, prvi put nakon dvadesetak godina uskoro svirati u Bihaću. Solistički koncert benda zakazan je za 30. 8.
YouTube: Galija-Seti se maja
Galija-Još uvek sanjam

Нема коментара: