18. 8. 2008.

Majke zatvorile dane grada Labina

Dani Grada Labina koji su i ove godine obilovali sportskim, zabavnim i kulturnim priredbama, završili su preksinoć nastupom Gorana Barea i Majki na gradskom trgu ispred zgrade Opštine. Nastup legendarnih Majki nije bio nalik njihovim uobičajenim koncertima na koje su navikli fanovi. Na pozornicu su stupili oko ponoći te je to bio početak obeležavanja kraja manifestacije Dana Grada Labina

Kod mladih je izbor rock završetka fešte bio dobro prihvaćen, no starija populacija nije baš dobro prihvatila neobičnu pojavu Gorana Barea. Bez održanog bisa, Majke su pozdravile okupljene oko 2 sata i time je službeno koncert na trgu bio završen.
Osim Majki nastupili su labinski mališani Minicantanti, Altea bend sa poznatom labinskom vokalistkinjom Silvijom Rejec Martinčić, a nakon njih su se na pozornici popeli klinci iz Rapca, grupa Storm, mlade rock nade šestog i sedmog razreda osnovne škole koji su svirali poznate rock klasike. Klincima nije ovo bio prvi nastup, već su se labinskoj publici predstavili na ovogodišnjem Istra Rock Festivalu.
Feštalo se uz bogatu gastronomsku ponudu na glavnom trgu,trgu San Marco, kao i na malom Starom trgu ispred labinskog Circola. Mladi su se uglavnom zabavljali kod "Špine", starogradskog jezgra koje se ove godine pokazalo kao pravi koncertni hit. Kod "Špine" su nastupili Breech Deenower i nekolicina labinskih punk i metal bendova.
Na svečanoj sednici Gradskog veća, na kojoj su službeno dodeljene godišnje nagrade Grada priznanje je dobila i popularna labinska pop rock grupa The Orange Strips.

Нема коментара: