1. 8. 2008.

The Lemonheads na „Jelen pivo lajv“

Alternativni rok bend The Lemonheads će, kako „Blic“ ekskluzivno saznaje, nastupiti na „Jelen pivo lajv“ festivalu koji se 5. i 6. septembra održava na beogradskom stadionu „Tašmajdan“. Američki rokeri će, uz ranije najavljene Igija Popa i grupu Dinosaur Jr., biti zvezde ovogodišnjeg festivala

Bend „The Lemonheads“ (zvaničan site), koji je dobio ime po vrsti bombona, osnovali su 1986. u Bostonu Evan Dando i Ben Dejli. U periodu pre grandž ere, kombinacija panka, kantrija i hevi metala prolazila je dobro samo na lokalnoj andergraund sceni - i album je prodat u mizernih 30.000 primeraka.
Preokret u karijeri grupe iz Masačusetsa nastupio je nakon albuma „It’s a Shame About Ray“ iz 1992. koji je najavio singl „Mrs. Robinson“ (video), obrada legendarne pesme Sajmona i Garfankla koja je korišćena u filmu „Diplomac“ iz 1967.
Naredne godine grupa objavljuje album „Come on Feel the Lemonheads“ sa kojeg je skinut veliki hit „Into Your Arms“ (video). Nakon velike svetske turneje, bilo je jasno da Evan Dando ne može da se izbori sa svojom zavisnošću od kokaina, a nakon ploče „Car Button Cloth“, objavljene 1996, sa koje je hit postala numera „If I Could Talk I’d Tell You“, bend je posle svirki na festivalima u Americi i Velikoj Britaniji, početkom 1997. i zvanično prestao da postoji.
Posle osmogodišnje pauze tokom koje je objavio dva solo albuma, Dando je 2005. zajedno sa Bilom Stivensonom i Karlom Alvarezom ponovo oformio bend, a grupa je 2006. objavila povratnički album „The Lemonheads“ za koji su dobili odlične ocene kritike.
Američki rokeri (MySpace strana) će u Beogradu predstaviti i pesme sa novog albuma koji bi trebalo da bude objavljen na jesen.
Takođe, beogradskoj publici će se predstaviti i Igi Pop, „Dinosaur Jr.“, „Disciplina kičme“, „Partibrejkersi“, „Električni orgazam“, „Jarboli“, hrvatska grupa „Majke“ kao i mladi bendovi „Repetitor“ i „Strip“.

Ulaznice od 1.000 do 2.000 dinara
Komplet karata košta 2.000 dinara, dok dnevne ulaznice koštaju 1.200 dinara (prvi dan) i 1.000 (drugi dan). Ova cena važi do 14. avgusta, a ulaznice se mogu kupiti u „Eventimu“, „Bilet servisu“, „Tiketlajnu“ i na blagajni Doma omladine.

Нема коментара: