22. 8. 2008.

"Etnofest 2008" u Neumu u nedelju

Pesme koje će biti izvedene na 13. Etnofestu u Neumu, 24. 08. i njihove izvođače odabrali su direktor Festivala Tomislav Šojat i umetnički direktor Jurica Pađen, vlasnici umetničke organizacije "Hipi Hop" iz Zagreba. Poverenje im već nekoliko godina zaredom ukazuje organizator Festivala, Opština Neum

Ove godine festival je revijalnog karaktera, bez dodele nagrada, a nema ni naplaćivanja ulaznica.
U programu će biti izvedene 22 kompozicije i nastupiće: Mate Bulić, Dražen Žanko, Gracia, Vuco, Vlado Kalember, Dalmatino, Livio Morosin, Dado Topić, Neno Belan, Miroslav Evačić, Trio Gušt, Višnja Pevec i Zvone Bohem, Dario Plevnik i KUD "Blaćani", Dukati sa Širokog brijega, Franko Krajcar, Klapa Luka, Ine Tadić i Hercegovački bećari, Goran Škerlep, Zoran Šuto, ženska klapa Narenta, Pero Križanović i Marin Previšić i grupa Kamen.
Iako je u pitanju hrvatski festival, ne samo po učesnicima nego i organizatorima – vlasnicima, festival će (jer se održava na teritoriji BiH) direktno prenositi Federalna televizija BiH, a 30. 8. emitovati i reportažni zapis. Gledaoci u Hrvatskoj će tek naknadno videti snimak festivala "na jednom od programa".
Etnofest Neum 2008 i ove godine će se održati na plaži hotela Zenit, u nedelju 24. 8., dok će zagrebačka Croatia Records objaviti festivalski album.

Нема коментара: