17. 8. 2008.

Boršč: Student medicine postao reper

Boršč je reper trenutno aktuelan sa pesmom „4x4“ (YouTube) za koju je nedavno i snimio spot. Iza ovog nadimaka nalazi se Dušan Vergaš, student pete godine Medicinskog fakulteta, a za nadimak kaže da simbolizuje širok spektar polja inspiracije i autentičnosti, koji poentiraju u vidu njegovih tekstova i načina interpretacije

Takođe nadimak šaljivo asocira na Borču, kraj u kome je ovaj reper ranije živeo. Pre otprilike dve godine počeo je priprema materijal za svoj prvi rep album koji bi trebao da bude objavljen u septembru pod nazivom „Zapaliću klavir“. Njegov prvi singl „4x4“ na satiričan način govori o posledicama površnosti i deficitu iskrenih emotivnih odnosa, kao i o značaju bezbednog seksa. Spot je sniman u popularnoj beogradskoj Ulici Strahinjića Bana, gde se najbolje oslikavaju motivi iz pesme.
Boršč je sarađivao sa Ajs Nigrutinom, a zatim i sa Timbetom koji je uradio muziku za singl „4x4“, kao i za još nekoliko pesama na albumu. Pored Ajsa i Timbeta, na albumu gostuje i Skaj Vikler, a ova zajednička pesma će najverovatnije biti naredni singl. Tako su članovi popularne rep grupe Bad copy pomogli da Borščov prvi album dobije šmek originalnog srpskog repa. Njegovi tekstovi, uglavnom humorističkog sadržaja i duhovite interpretacije, prožeti buntom, predstavljaju iskrenu želju da se u Beogradu, odnosno Srbiji, ustoliči zdrav sistem vrednosti.

Нема коментара: