18. 3. 2010.

Milan B. Popović: "Vreme brutalnih dobronamernika" je stiglo!


Objavljena je CD kompilacija pesama rock i metal bendova sa stihovima pesnika Milana B. Popovića – "Vreme brutalnih dobronamernika"

Na kompilacijskom albumu "Vreme brutalnih dobronamernika" nalazi se 18 grupa i izvođača: legendarna umetnica Aleksandra Slađana Milošević, Alogia, Instant karma, Abonos, Art diler, Backbone, Tales of dark, Broken strings, Atlantida, Disparador, Amaranth, A. R. Club, Heaven rain, Iskaz, Darkshines, Asphalt Chant, Seraphim i Demether.
Na ovom umetničkom projektu je učestvovalo i kreativan doprinos dalo 70 muzičara i kompozitora i na njoj su zastupljeni stihovi beogradskog pesnika Milana B. Popovića. Svi su se okupili oko ideje spajanja popularne muzike i savremene poezije u jednu neraskidivu celinu.

Pri odabiru sastava vodilo se računa prvenstveno o kvalitetu, aktuelnosti, ali i o teritorijalnoj rasprostranjenosti muzičara-učesnika, tako da se na CD kompilaciji, pored nekoliko sastava iz Beograda, nalaze i umetnici iz Kragujevca, Novog Sada, Smedereva, Zrenjanina, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Banja Luke i drugih gradova.
Likovna oprema i dizajn omota rad je akademskog slikara-grafičara, Jakše Vlahovića.

Više informacija o CD kompilaciji možete pronaći na sajtu Milana B. Popovića - www.MolitvaTetoviranogSrca.com, kao i na pojedinačnim my space stranama bendova- učesnika ove nesvakidašnje kompilacije.

Saradnja Slađane Milošević i Alogie u novoj, zajedničkoj pesmi "Izdaja"

"Izdaja", zajednička pesma Slađane Milošević i Alogie, je konačno objavjena na kompilacionom CD-u "Vreme brutalnih dobronamernika".
- Zaista nam je bila čast da sarađujemo sa prvom damom srpske rock muzike i inovativne kulture, Slađanom Milošević. Ovo je naša prva zajednička pesma i iskreno se nadam da ćemo ostvariti planove i sarađivati još u budućnosti, rekao je Srđan Branković, jedan od članova Alogie.

- Treba posebno hvaliti Milana B. Popovića, pesnika koji je kroz svoj projekat, inicirao našu saradnju i ostvario teško ostvarljivo - izdavanje metal albuma u Srbiji - i to sa izvanrednim pesmama i izvođačima. Očekujem da ćemo za pesmu "Izdaja" uskoro snimiti spot, kao i da ćemo svi smoći snage da napravimo koncertnu promociju albuma. Saradnja sa Alogiom je bila posebno inspirativna. Alogia poseduje jedinstvenu kreativnost i profesionalnost, kakva se ne sreće na ovim prostorima. Nadam se da ćemo realizovariti ideju o snimanju i izdavanju zajednickog mini LP-ja, rekla je Slađana Milošević.

Нема коментара: