2. 9. 2008.

Milić Vukašinović: Lagao sam samog sebe

Doktor za rokenrol Milić Vukašinović pri kraju je pisanja autobiografije u kojoj će detaljno ispričati svoju bogatu životnu priču, od odrastanja u Sarajevu pa sve do danas, kada živi u selu Guncati, nedaleko od Beograda

Naslov knjige biće "Sve prolazi samo se ja menjam".
- U autobiografiji će biti moj život, od detinjstva, formiranja ličnosti, bavljenja rokenrolom, boravka u Londonu, pa do rata u Sarajevu i ponovnog dolaska u Beograd. Stalno tu provejava alkohol, neke spoznaje do kojih sam dolazio i kako se to sve razrešilo. Recimo, pišem o tome do čega vodi laganje samog sebe, o odbrambenom sistemu koji formira gotovo svaki narkoman i alkoholičar, a pogotovo periodični alkoholičar kakav sam ja bio. Lagao sam sebe kako u svakom trenutku mogu da prestanem, a nisam mogao na taj način. S obzirom na to da sam se u međuvremenu izlečio od alkoholizma, u knjizi ću da pišem i o tome, kako bi ona imala i edukativni značaj - kaže nam Mića Vukašinović.
Saznajemo, međutim, da će pre knjige, ovaj roker u septembru objaviti maksi singl sa četiri pesme koje je snimio sa Erom Ojdanićem, svojim cimerom iz "Velikog Brata". Jedna od pesama je i rok obrada legendarne svadbarske pesme "Danas, majko, ženiš svoga sina", od koje Mića i Era očekuju da postane megahit.

Kad ćerka optužuje...
Maja Avdibegović, ćerka Milića Vukašinovića, nedavno je u medijima optužila poznatog rokera i zvezdu „Velikog brata" da je loš otac, koji se stidi nje i njenog sina Safeta.
Tim povodom Milićeva rođena sestra Mara Vukašinović, koja živi u Sarajevu, potvrdila je da je mogući uzrok optužbi njene bratanice - narkomanska kriza:
- Maji i njenom mužu Nedžadu sigurno očajnički treba novac za drogu kada su mogli ovako nešto da izmisle. Mića je sve ove godine bio pažljiv otac i na sve načine pokušavao je da izleči ćerku. Ali, luda glava je to.
Ova 24-godišnjakinja, koja živi u Sarajevu, navela je da je Milić još uvek u zakonskom braku sa njenom majkom Verom Vukašinović, iako se, kako tvrdi, „izvesna Planinka Nina Rajković lažno izdaje za Vukašinovićevu suprugu":
- Zar niko nije primetio jedan skandalozan propust? U biografiji mog oca Milića Vukašinovića, ljubavnica Planinka Nina Rajković predstavlja se kao njegova supruga već deset godina, iako je Milić skoro 30 godina u legalnom i još važećem braku sa mojom majkom Verom Vukašinović. Još kaže da ima brata i sestru, a krije da ima ćerku Maju Avdibegović i unuka Irfana od 8 meseci. Valjda je, skrivajući poligamiju, zaboravio da je ponosni deda.

...a Planinka odgovara
Odgovarajući na optužbe, Nina Rajković, sa kojom slavni roker već dugo živi, kaže da je Milićeva ćerka „narkomanka koja ne zna šta govori".
- Nije prijatno ovo reći, ali, nažalost, Maja je bolesna, težak je narkoman i ne zna šta govori. Non-stop je na heroinu i metadonu, naizmenično. Nije nikakva tajna da smo Mića i ja u nevenčanom braku već deset godina i da se on zbog rata u Sarajevu nikada nije zvanično razveo od Vere. To nikada nismo krili, kao što Mića nikada nije krio ćerku i unuka. Naprotiv, činio je sve kako bi Maju spasao od pakla droge. U vreme kada se Mića lečio od alkoholizma, Maja je provela kod nas u Beogradu nekoliko meseci, kako bi se i ona „skinula". Lečenje je dobro krenulo, ali se ubrzo vratila strašnoj navici. Tada se vratila u Sarajevo, udala za izvesnog Nedžada i primila muslimansku veru. Milićeva prva supruga Vera prinuđena je da živi u tom paklu, i nalazi se u nekoj vrsti kućnog pritvora, pošto Maja i Nedžad kontrolišu sve njene kontakte sa svetom. Tokom Majinog lečenja u Beogradu, Vera i ja smo se redovno čule i ostale smo u dobrim odnosima.

Milić Vukašinović je rođen 9. marta 1950. godine u Beogradu. Prelaskom u Sarajevo, sa 13 godina osniva svoj prvi bend Plavi dijamanti. Nakon završenog školovanja, 1965. godine, postaje profesionalni bubnjar u sastavu Čičci. U leto 1970. odlazi u Italiju kako bi se pridružio Bregoviću i Redžiću. Po povratku iz Italije, svira u triju Mića, Goran i Zoran. 1971. godine odlazi u London, i tamo ostaje tri godine, da bi se krajem 1974. vratio iz Londona i priključio Indexima s kojima je snimio nekoliko singlova. Od oktobra 1976. postaje član Bijelog dugmeta kao zamjena za bubnjara Ipeta Ivandića. Naredne godine osniva trio Vatreni poljubac s kojim je kao kompletni autor, pevač i gitarista snimio 9 studijskih i 5 solo albuma. Paralelno s time autor je, producent i aranžer na desetine hitova narodne muzike (naročito za Hanku Paldum), koje su u ukupnom skoru ostvarile tiraž od više miliona prodatih ploča. Nakon rata objavio je dva solistička albuma i nastavio saradnju s mnogim srpskim i bosansko-hercegovačkim pevačima.

Нема коментара: