1. 9. 2008.

Čitaoci Rizingeriuma odlučili: Letu Štuke imaju najbolji album

Zahvaljujući velikoj ekspanziji vrlo kvalitetnih pop rock albuma u prvih osam meseci 2008. godine odlučili smo, u protekle tri nedelje da, bez ikakvih pretenzija načinimo redosled pet najzanimljivijih albuma pristiglih sa teritorije Bosne & Hercegovine u protičućoj godini

Znamo da nije kalendarski kraj sezone, ali nam se učinilo da se već sada iskristalisala udarna petorka, pa k’o velimo – da se malo poigramo.
I dobismo zbilja vrlo interesantan redosled. Bitka za prva dva mesta u anketi vodila se do poslednjeg trenutka, i u samom foto finišu, zadnjeg dana, za dlaku je prvi kroz cilj prošao bend Letu Štuke sa svojim friškim drugim albumom “Proteini i ugljikohidrati” ispred sjajnog i sveprisutnog buntovnog dub Dubioza Kolektiva i njihovog “Firma ilegal” remek dela.
Treće i četvrto mesto podelili su, uz pristojan broj poena, sjajni Tuzlak Damir Avdić eponimnom pločom “Mrtvi su mrtvi” te moralni pobednik beogradske Evrovizije Laka i njegovo dugosvirajuće delo “Zec”
Sa tek nešto skromnijim učinkom na peto mesto se plasirala grupa Skroz albumom “Regija”, što je tako|e vredan uspeh uzmemo li u obzir činjenicu da bar još pola tuceta vrlo kvalitetnih BiH albuma sezone ’08. nije ni bilo predloženo na ovoj listi.
Skrećemo vam pažnju na našu novu anketu koja takođe, bez ikakvih dubljih razloga, vas poziva da svoj glas za najbolji ex YU bend sezone zabeležite čisto zabave radi.
Najbolji BiH album 2008. je...
1. Letu Štuke - Proteini i ugljikohidrati
2. Dubioza Kolektiv - Firma ilegal
3. Damir Avdic - Mrtvi su mrtvi
3. Laka - Zec
5. Skroz - Regija


Нема коментара: