20. 9. 2013.

Magnifico: Stiže muzika iz Montevidea (spot)

Novi album Magnifica sa muzikom iz filma/serije Montevideo bog te video/ Montevideo vidimo se - u kome gostuje srpski vojni orkestar Stanislav Binički izlazi 15.oktobra!

Montevideo Bog te video je najgledaniji srpski film u poslednjih dvadeset godina, osvojio je brojne nagrade po svetskim, regionalnim i domaćim filmskim festivalima (Moskva, Peking, Riverside Films, Pula, Niš). Film i serija su doživeli veliki uspeh u komšiluku, u Sloveniji i Hrvatskoj. Konačno, ocena filma na IMDB-u je 7.7 predstavlja veliki uspeh reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića.

Autor soundtraka, slovenački muzičar, Manjifiko, doprineo je da filmska muzika bude aktivni učesnik koji nosi atmosferu udarnih balkanskih tema, kafana, svadbi i sahrana. Srpski vojni orkestar, Stanislav Binički, daje eklektičan pečat melodijama koje se uspešno nose sa periodom koji film obrađuje, kombinujući šlagere tridesetih sa neizbežnim folk primesama.


Album „Montevideo Bog te video“ (Menart Slovenija) ima i specijalnu gošću-pevačicu Luz Kasal. Poznata po melodiji koju je otpevala u filmskom hitu, Pedra Almodovara, „Visoke potpetice“, Kasal  je prošle godine nagrađena latinskom Gremi nagradom za životno delo. U saradnji sa Magnifikom,  snimila je dve pesme za drugio deo filma. Na španski jezik ona je prepevala  kafansku „Pukni zoro“, („Al viento“), a napisala je i stihove za pesmu „Madrugadas“ koja se takođe može čuti u filmu.“Pukni zoro“ će biti prvi singl skinut sa saundtraka:


Magnifico početkom novembra kreće na koncertnu turneju po regionu.Prva dva koncerta na turneji „Magnifico Bog te video“, održaće se 1.i 2. novembra u Cankarjevom domu u Ljubljani, gde će mu podršku pružiti vojni orkestar Stanislav Binički.Veliki koncert u Beogradu predviđen je kada i premijera filma, „Montevideo vidimo se“.

Нема коментара: