30. 8. 2013.

Uzemljenje: Uskoro album

Konačno smo u prilici da vas obavestimo da momci iz beogradskog sastava Uzemljenje izbacuju svoj album prvenac!
Izvor: MjuzNews

Bend se okupio 2011. godine i kako sami kažu počeli su neformalno i neozbiljno, ali kako je vreme prolazilo cela priča je postajala sve ozbiljnija – a sada je debitantski album na pomolu! Mi smo do sada imali prilike da slušamo njihove autorske radove na raznim klupskim i festivalskim nastupima, a treba takođe napomenuti da su momci osvojili treće mesto Belgrade Demo Festu, na koji se prijavilo preko 100 takmičara, i da su nastupali u finalu 47. po redu Gitarijade u Zaječaru!
Dejan Milošević, Časlav Šunjka, Mladen Jovanov i Marko Jovišić (koji se od skora na mestu basiste umesto Dražena Jovanovića) početkom septembra ulaze u beogradski studio Blaze, a na albumu će se naći deset pesama koje smo već imali prilike da čujemo na njihovim nastupima! Kompletna realizacija albuma je poverena Milošu Mihajloviću!

Cilj muzike Uzemljenja je,kako momci kažu, da apeluju na svest i podsvest ljudi koji je nalaze u jednom moralnom i duhovnom beznađu, što je globalna karakteristika! Možda nam je svima potrebno da stavimo prst na čelo i da se malo „uzemljimo“, a koji je bolji način za to nego putem sjajnih tekstova i dobrog gitarskog zvuka?!

Нема коментара: