10.08.2013.

"Planet rock": Novi Sad dobio još jedan festival

Novi Sad je od ove godine bogatiji za novi festival - "Planet rock", interdisciplinarni festival koji teži da objedini više segmenta alternativne kulture: Skejtere/Bajkere, Klabere, Rokere, Street Art i Film
Izvor: Mondo

Muzičko-filmski festival "Planet rock"nastao je u saradnji festivala Cinema City i organizacije HNS Creative sa idejom da Novi Sad bude "oaza" za alternativne i napredne stvaraoce.

"Planet rock" će biti organizovan u novosadskoj Kineskoj četvrti, nekada industrijskoj zoni sa halama i fabrikama, a danas mestu sa alternativnim klubovima, poput: "Fabrika", "Route 66", "Compressor", "Quarter"...
Upravo neki od ovih klubova, zajedno sa Skejt Parkom i bioskopom na otvorenom koji će biti pozicioniran u centru dešavanja festivala čine bine' Planet Rock-a.

Program je prilagođen svim pokretima koji su pronašli svoj dom u ovom delu Novog Sada, a glavne zvezde prvog Planet Rock festivala biće jedan od pionira Detroit tehna - Kevin Saunderson i "otkačeni" Beograđani iz sastava Bad Copy.

Kevin Saunderson, iza koga je karijera duga 25 godina nastupiće u klubu "Fabrika", a Bad Copy će svirati, repovati i ludovati sa obožavaocima u klubu "Quarter".

Na još četiri muzičke bine sviraće mnogobrojni lokalni bendovi i di-džejevi.

Od ranih popodnevnih časova poslednjeg avgustovskog dana u okviru skejt parka nadmetaće se neki od najboljih skejtera i bajkera regiona. Učesnici i publika će uživati u ekstremnoj vožnji i muzici uz nezaobilazne MC-jeve.

U večernjim časovima započeće filmski maraton u Open air bioskopu sastavljen od savremenih klasika u čijem fokusu su muzika, street-life i umetnost. Cinema City Stage, bioskop na otvorenom, prikazaće filmove ''The Chemical Brothers: Don't Think''savršen audiovizualni zapis sa nastupa sjajnih Kemikalsa i film ''Doin' it in the park: Pick-up Basketball, NYC'' dokumentarac o street basket kulturi i fenomenu koji okuplja milione ljudi na celoj planeti sa fokusom na epicentar u Njujorku.

Promotivna cena ulaznica počinje u sredu, 14. avgusta tačno u podne i iznosiće 490 dinara, a samo najbrži će imati priliku da dođu do njih po ovoj ceni. Pretprodajna cena iznosiće 690 dinara, dok će ulaznice na dan biti skuplje i iznositi 990 dinara.

Svi koji žele da kupe ulaznice, moći će da dođu do njih online, putem website-a www.gigstix.com. Takođe, ulaznice će biti dostupne u Novom Sadu, na GigsTix prodajnim mestima - Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12) i Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60).

Нема коментара: