6. 8. 2013.

Elvis Presley: Danas izlaze neobjavljeni snimci

Luksuznao izdanje snimaka koje je kralj rokenrola Elvis Presley snimio u dva navrata u Steks rekordsu u Memfisu biće objavljeni danas

To je, kako prenosi AP, prvi put da njegove pesme snimljene u Steksu budu istovremeno objavljene na bokset sa tri CD-a "Elvis at Stax: Deluxe Edition" koji uključuje i probne snimke i retke fotografije.

Presley je u studiju u julu i decembru 1973. snimio kantri, R&B i pop pesme koje su potom objavljene u tri odvojena albuma.

Bokset stiže svega nekoliko dana pre početka Elvisove nedelje kada će se na stotine ljubitelja ovog pevača okupiti u Memfisu svake godine kako bi slavili njegov život i karijeru. Prisli je preminuo 1977. godine kada je imao 42 godine.

Tokom sesije u julu, Prisli je producirao "Raised on Rock", "I've Got a Thing About You Baby" i "For Ol' Time's Sake".

Poslednje večeri, dok je snimao "Girl of Mine", Prisli je primetio promenu u zvuku u odnosu na prethodu noć i utvrđeno je da je njegov lični mikrofon ukraden što se smatra za ozbiljan zločin u muzičkom biznisu.

Snimanje je prekinuto, a Prisley se u Steks vratio u decembru pošto se razveo od suprige Prisile i gde je tokom nedelju dana snimio više numera uključujući i energičnu "I Got a Feeling in My Body".

Нема коментара: