25.08.2013.

Mašta bašta: Prvi album u prodaji

Beogradska rege-rok grupa Mašta bašta ovog leta objavila je svoj istoimeni debitantski album na CD-u pod etiketom promoterske kuće Long Play. Albumu je prethodio prvi singl "Dan", praćen video spotom
Izvor: B92

- Zvuk benda se oslanja na jak i izražen ritam praćen pitomom harmonijom obogaćenom ponekad nežnim, ponekad žešćim duvačkim linijama. Sve ovo daje dovoljno čvrstu podlogu za jačinu, razumljivost, kvalitet i prirodu vokala koji, svojom pesmom, nosi pečat, poruku, ideju i filozofiju celokupnog muzičkog izraza benda, saopštava bend.

U 11 pesama na debiju Mašta bašta (plus video miks pesme "Dan"), osim dominantnog regea, prisutno je koketiranje sa soulom, džezom, afrom i latino stilovima, a šestorica Beograđana posebno ističu da fanovi njihovu muziku "ne svrstavaju ni u jedan od definisanih žanrova, pa je i zbog toga publika benda veoma šarolika".


- Smatramo da je Mašta bašta ime koje nosimo i koje nosi nas, a koje ujedno i najbolje predstavlja ono što mi sviramo. Mašta je sirova energija svih naših ideja, kreativnosti i raznolikosti, dok je bašta neophodna kako bismo sve to kultivisali, gajili i napravili ukusne plodove, navodi bend.

Maštu baštu čine "mladi ljudi raznovrsnih interesovanja okupljenih oko jednog zajedničkog cilja": pevač Jovan Knežević,bubnjar Marko Perić, basista Marko Vlajčić, gitarista Vladimir Budimirović, klavijaturista Miloš Miletić i saksofonista Andrija Daničić.

Sve pesme na albumu su snimane u studiju “So what” u periodu od decembra 2009. do januara 2012 godine. Miks je rađen u ATTIC studiju, od jula do oktobra 2012. godine. Pored stalne postave benda, na albumu gostuje saksofonista Miloš Milojević, trombonista Ivan Platner i perkusionista Igor Vincetić.

Autor prvog spota "Dan" je Milan Damljanović, inače dugogodišnji dizajner vizuelnog identiteta benda, a snimalo se početkom aprila 2012. godine u jednom danu u parku u novobeogradskom bloku 70a "prvenstveno zbog njegovog ambijenta".

- Svi detalji su bili provereni, vremenski uslovi savršeni, pa je ekipa još iste noći bila spremna na krovu, snimajući izlazak sunca. U spotu se pojavljuju pevač Jovan, Marija Nikolić, Pavle Petković i kuca Kimi koja, nažalost, nije više sa nama. Ostatak benda se pojavljuje u vidu silueta koje su polepljene po nameštaju 'sobe' i koje nisu uočljive na prvi pogled, ali pažljivijim gledanjem uočava se i njihovo prisustvo.

Album "Mašta bašta" može se naručiti preko zvanične Facebook stranice benda.

Нема коментара: