10. 7. 2013.

Elton John: „Home Again“ - novi singl (video)

Legendarni muzičar, Sir Elton John, sredinom septembra objaviće novo studijsko izdanje – album „The Diving Board“! Novi album nesumnjivo će biti sofisticirano novo poglavlje u njegovoj originalnoj muzičkoj kolekciji

S povratkom piano-bas-bubnjevi konstrukciji pesama i naglasku na Eltonovom talentu sviranja klavira, „The Diving Board“ svakako će probuditi sećanja na njegove ranije radove i studijska izdanja koja su mu tokom 1970-ih otvorila vrata muzičkog sveta te ga postavila kao jednog od najcenjenijih muzičara i umetnika!

Sir Elton je zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom Berniem Taupinom napisao sve pesme za novi album, koje su snimane pod kalifornijskim suncem, u Los Angelesu, a njihovom produkcijom bavio se T-Bone Burnett.


Pri stvaranju novog album Sir Elton odmakao se od tradicije na koju nas je naviknuo te okupio minimalan broj muzičara potrebnih za snimanje pesama. U studiju su mu se tako pridružili gitarista Doyle Bramhall, r&b pevač i producent Raphael Saadiq na basu, Keefus Ciancia za klavijaturama te bubnjar Jay Bellerose. Svoj doprinos u postizanju vintage soul zvuka dao je i Jack Ashford, legendarni perkusionista Funk Brothersa, nekada deo grupe Motown session-muzičara.

- Album je vrlo muzikalan, istaknuo je Elton, Neću njime da lovim One Direction po muzičkim listama. Samo stvaram muziku s kojom se osećam dobro.

Izlazak albuma „The Diving Board“ očekujemo 16. septembra, a standardna verzija donosi ukupno 15 novih pesama. Kao najavni singl predstavljen je singl „Home Again“ koji možete preslušati u nastavku.

Нема коментара: