18. 6. 2013.

Bolero: Legendarna grupa ponovo zajedno!

Bend Bolero zapevaće ponovo "Jelenu", "Krčmarsku Moskvu", "Pismo majci", "O Jesenjinu"... 28. juna u sarajevskom klubu Cinemas - Sloga. Fanovi nekad veoma popularne grupe Bolero napokon će imati priliku uživo da čuju emotivne ljubavne pesme uz koje su odrastale brojne generacije Jugoslovena
Piše: T. Sekulić/Klix.ba

- Kao bend, nakon toliko godina, uspjeli smo pronaći način da živimo. Nakon mnogo vremena dolazimo u Sarajevo, u Slogu, kazao je frontmen grupe Bolero Mišo Bartulica, dodavši da pesme koje su snimljene i koje će se tek snimati ne zaslužuju da ostanu samo u glavama članova benda.

Bartulica je istakao da će Bolero uskoro snimati spot za pesmu "Dispertango", na kojoj se prvi put kao vokalni solista pojavljuje Mustafa Čizmić, bivši basista Bolera.

- Iduće godine planiramo završiti i objaviti album "Dispertango", na kojem će se naći desetak novih pjesama, kazao je Bartulica.


Grupu Bolero danas čine: Mustafa Čizmić - vokal, Vedran Kalinić - bas gitara, Dino Olovčić - klavijature, Damir Sinanović Bumbar - bubanj i Mišo Bartulica - gitara.

Grupa Bolero nastala je ranih osamdesetih godina. Njihov album "Na kraju slavlja" javnosti je prezentiran 1986. godine, a u sastavu tadašnje grupe Bolero bili su Mile Anđelić (vokal), Mišo Bartulica (gitare i pomoćni vokal), Mustafa Čizmić (bas), Zoran Grabovac (bubnjevi) i Nećko Hadžić (klavijature).

Dve godine kasnije objavljuju i svoj drugi album pod nazivom "O Jesenjinu", koji je u potpunosti bio inspirisan poezijom ruskog pjesnika, a sama promocija tog albuma je održana pred Katedralom u Sarajevu.

Iako je bilo planova o daljnjem radu, grupa Bolero prestaje delovati 1989. godine. Pre nekoliko godina snimili su pesmu "Bosna u Basni", a 2011. godine su članovi Bolera, snimili pesmu "Dispertango", zajedno sa Radetom Šerbedžijom.

Нема коментара: