12. 5. 2013.

New College: Počinju studije o heavy metal muzici

Na britanskom univerzitetu New College u Nottinghamu biće organizovane dvogodišnje studije o heavy metal muzici, nakon čega se stiče akademsko zvanje iz istorije i društvenog uticaja muzičkog stila heavy metal, preneli su britanski mediji
Izvor: Srna

Predavač Liam Maloy proveo je sedam meseci osmišljavajući program studija. Zamišljeno je da se studenti upoznaju o poreklu žanra, da prouče njegov uticaj na društveni i kulturni život, njegovu ulogu u filmu i video igricama, kao i da analiziraju tekstove najznačajnijih grupa sa filozofske tačke gledišta.
Takođe, u okviru studija studenti će moći da nauče kako da pišu i izvode heavy metal pesme, ali i kako da se postave u muzičkom poslovnom svetu.
Za studente druge godine predviđena je čak i turneja po gradovima Velike Britanije.

Predavanja na ovoj studijskoj grupi, za koje organizatori tvrde da će biti ozbiljna, temeljna i rigorozna, počeće u septembru u Nottinghamu.

Međutim, udruženje "Kampanja za pravo obrazovanje" (Campaign for Real Education) tvrdi da su ovakve studije samo lagani izlaz i apsolutni gubitak vremena za studente koji jednog dana moraju izaći u realni svet i da traže posao, jer neće imati nikakvu težinu kod poslodavaca.

Procenjuje se da bi ovo obrazovanje moglo biti korisno samo onima koji žele da postanu heavy metal zvezde, ali da njima ionako ne treba nikakav fakultet.
Za neodlučne studente, omogućeno je da nakon druge godine nastave opšti muzički smer i da dobiju potpunu titulu koju nosi Univerzitet Nottingham.

Cena kursa iznosi 5.750 funti za školsku 2013/2014. godinu, a do sada se prijavilo više od 20 polaznika.

Нема коментара: