28. 5. 2013.

Kristofer Li: Na 91. rođendan objavljuje hevi metal album Video

Britanski glumac i pevač ser Kristofer Li objaviće svoj drugi hevi metal album 27. maja, kada će napuniti 91. godinu, prenosi “Gardijan”
Izvor: Blic

Li, najpoznatiji po ulogama negativaca kao što su grof Drakule u hororima i čarobnjak Saruman u “Gospodaru prstenova”, sarađivao je na albumu sa Ričijem Foknerom, gitaristom benda Judas Priest, koji je aranžirao muziku.

Album “Charlemagne: The Omens of Death” je nastavak albuma iz 2010. godine “Charlemagne: By the Sword and the Cross”.
Li kaže da se ovog puta radi o “pravom hevi metalu”.
- Prethodni album je bio metal, ali sam ja pevao više simfonijski. Novi album ‘The Omens of Death’ je 100 odsto hevi metal. Ne vrištim na albumu, ali ovo je definitivno hevi metal, rekao je glumac i pevač.


- Većina pesama su već bile napisane, ali su im nedostajali rifovi i bubnjarske solaže. Neke pesme uopšte nisu imale muziku, već je samo ser Kristofer pevao. Sećam se kako sam sedeo i slušao Sarumanov glas kako trešti iz zvučnika! Ko zna šta li su susedi mislili, rekao je Fokner.

Za ove albume Li je pronašao inspiraciju u Karlu Velikom (na francuskom Charlemagne), prvom vladaru Franačkog carstva i prvom caru u Zapadnoj Evropi od pada Zapadnorimskog carstva.

Inače, Karlo Veliki je predak Kristofera Lija sa majčine strane.
Kristofer Li je ranije gostovao na mnogim albumima, a sarađivao je, između ostalih, i sa italijanskim pover-simfonijskim metal bendom “Rhapsody of Fire”.

Ostvario je brojne uloge i osvojio mnoge nagrade u svojoj karijeri dužoj od šest decenija.

Нема коментара: