23. 5. 2013.

Emir & Frozen Camels: "Best of" ugledao svjetlost dana

Album "Best of" popularne grupe Emir & Frozen Camels (EFC) pod markicom "Hayat Productiona" konačno je ugledao svjetlost dana. U sarajevskom klubu "Underground" jučer je upriličena promocija ovog CD-a, koju je otvorio Ahmed Švrakić, direktor "Hayat Productiona"
Autor: E. Skenderović/Avaz

Strašan momak

- Teško mi je naći prave riječi za Emira, jer njegovu muziku slušam i privatno. Ono što mogu reći jeste da je on strašan momak, koji svoj karakter opisuje u pjesmama i nadam se da će grupa EFC ovim CD-om prevazići sama sebe - rekao je Švrakić.

Kako prethodni albumi EFC-a nisu objavljeni u Bosni i Hercegovini nego samo na hrvatskom tržištu, želja lidera benda Emira Bukovice konačno je ostvarena.
Novi singl

- Pripremali smo se za ovaj CD godinu i po. Moja želja da imamo i bh. izdavača konačno se ostvarila. To mi je, nekako, bilo logično i drago mi je da sam se izborio za to iako nije bilo nimalo jednostavno. Kompilacija "Best of" presjek je naše karijere i naš primarni cilj je da što više ljudi čuje za nju kako u BiH, tako i u regionu. Ovaj CD svako treba imati u svom autu - kazao je Bukovica.

Na albumu "Best of" nalazi se dvadeset pjesama "Smrznutih kamila" sa njihova posljednja tri albuma, na kojima su sarađivali sa muzičarima poput Lenija Kravica (Lenny Kravitz), Ramba Amadeusa, Elvisa J. Kurtovića, Đuleta Van Gogha...

Grupu Emir & Frozen Camels očekuje nekoliko promotivnih koncerata u BiH i regionu, ali i ekranizacija novog singla "Rat za ljubav". Singl je zimus snimljen na Floridi u studiju jednog od najboljih muzičkih producenata Darela Nuta (Darrell Nutt), koji je za EFC producirao njihov prethodni CD "No Pasaran".

Poznate ličnosti

Jučerašnjoj promociji EFC-a prisustvovale su njihove kolege među kojima Elvis J. Kurtović, Mahir Beathouse, Vlado Podany, Dino Šukalo, Mirza Šoljanin, Elvir Lilo Hadžijamaković, Jasmin Fazlagić...

Нема коментара: