9. 5. 2013.

Dražen Vrdoljak: Koncert i web projekat u njegovu čast

U čast Dražena Vrdoljaka (1951. – 2008.), muzičkog novinara i kritičara, 9. maja održaće se koncert i pokrenuti web projekat “Opus Dražena Vrdoljaka”
Izvor: TMM

Koncertni session “In memoriam Dražen Vrdoljak” održaće se u četvrtak 9. maja u zagrebačkom klubu Sax! sa početkom od 21 sat.

- Tamo će se sigurno naći kauboji koje je Vrdo jednom davno okupio, kao i originalna postava jednog novovalnog benda koju niti jedan živ čovjek ne bi mogao okupiti. Bit će tamo i ”purger koji kaže bre” i druge glazbene znamenitosti, a DJ će puštati glazbu kakvu bi nam Vrdo puštao na svom partyju!, kaže Mladen Juričić Max, inicijator ideje o “tulumu za pokojnu Vrdinu dušu”.
Na sajtu Instituta hrvatske glazbe zaživela je pod-stranica “Opus Dražena Vrdoljaka”, na kojoj su objavljivani novinarski tekstovi koje je Vrdoljak pisao od početka sedamdesetih do sredine osamdesetih godina prošlog veka.

Sam Vrdoljak čuvao je sve svoje članke, a njegova obitelj ustupila ih je Institutu za ovaj pionirski, iznimno važan projekt. Skenirani tekstovi, intervjui i glazbene recenzije iz časopisa kao što su Polet, Oko, Start i mnogi drugi moći će se pretraživati po ključnim riječima. Skupljeni na jednom mjestu i konačno ponovno dostupni svima, predstavljaju pravo kulturno blago iz pera “brutalno iskrenog kritičara i strastvenog znalca glazbe”, kako ga je u popratnom tekstu projekta nazvao prijatelj i kolega kritičar Zlatko Gall.“, navedeno je u saopštenju.

Нема коментара: