21. 4. 2013.

Twitter: Nova aplikacija za praćenje izvođača

Twitter je danas predstavio novi muzički servis koji će omogućiti korisnicima da budno prate bendove i izvođače o kojima se diskutuje na toj društvenoj mreži
Izvor: PopBoks

Nova muzička aplikacija preporučuje pesme korisnicima na osnovu toga koje izvođače prate preko ove društvene mreže, uzimajući numere direktno preko iTunesa, Spotify i Rdio servisa. Drugi streaming servisi za sada nisu povezani sa ovom aplikacijom. Korisnici mogu dobiti muzičke predloge direktno od izvođača koje prate na Twitteru, što je verovatno najveći napredak u ovoj oblasti od kako je ova društvena mreža nastala 2006. godine.
Aplikacija #Music za sada se može preuzeti samo za Appleov iPhone, odnosno još uvek nije dostupna za Android i Windows Phone telefone. #Music trenutno mogu preuzeti stanovnici SAD, Kanade, Velike Britanije i Irske, Australije i Novog Zelanda, uz najavu da će ona uskoro biti dostupna i korisnicima u ostalim državama.

- Ona koristi Twitter aktivnosti, uključujući i twitove, kako bi istražila i otkrila ko su novi i najpopularniji izvođači, rekao je Stephen Philips iz Twittera navodeći da je "povezanost sa fanovima glavni razlog zašto izvođači najpre koriste Twitter".

Нема коментара: