8. 4. 2013.

Dubioze kolektiv: Detalji o novom albumu "Apsurdistan"

Novi album sastava Dubioza kolektiv biće objavljen 15. aprila, a mi vam do tada otkrivamo zanimljive detalje o albumu. Album je nedavno najavljen i singlom „Kažu“, za koji možete pogledati i spot
Autor: Filip Andrejević/Svet Gitare

- Apsurdistan je gotovo generički naziv za distopijsku državu u kojoj se sve graniči sa apsurdom. Naše post-tranzicijsko društvo svakim danom sve više liči na montipajtonovski skeč u kojem logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Teritorija Apsurdistana je jako fleksibilna i granice se šire ili sužavaju proporcionalno prisutnoj količini gluposti.
Na naslovnici albuma je grb Apsurdistana koji simbolizuje ideološki bućkuriš koji služi kao temelj za društveno-političko uređenje države, kombinovan sa elementima koji na slikovit način predstavljaju stanovnike Apsurdistana i njihove navike, uverenja i sistem vrednosti.

Na albumu je deset novih pesama koje su snimljene u Skirlibaba studiju u Rajlovcu kraj Sarajeva od septembra 2012. do februara 2013.

Dubioza kolektiv će 15.04. premijerno predstaviti album “Apsurdistan” koncertom koji će se uživo moći pratiti putem web stranice. Odmah nakon završetka koncerta biće omogućen besplatan download albuma sa web stranice benda. Za vreme trajanja koncerta biće omogućena direktna komunikacija sa bendom putem komentara.

- Naša želja je da ostvarimo izravan kontakt sa ljudima koji budu gledali live stream koncerta. To je najbolji način da veoma brzo saznamo kakve reakcije izazivaju nove pjesme.

Zanimljivi gosti na albumu
Apsurdistan je ugostio grupu La Plebe iz San Franciska kao i alfu i omegu vokalnog sastava Melodije svijesti i besvijesti Predraga Lucića i Borisa Dežulovića. Mile Kekin iz grupe Hladno pivo i Dr. Pop i Radule iz novosadskog sastava Atheist Rap gostuju na cover verziji pjesme “Ja sjećam se” kultne pulske grupe KUD Idijoti.

Нема коментара: