29. 3. 2013.

"Exit": Najavljeni prvi izvođači na "Fusion" bini festivala

"Fusion" bina na festivalu "Exit", sinonim za odlične žive nastupe do jutra, i ove godine ugostiće vrhunske predstavnike različitih muzičkih pravaca, a kao prve izvođače, organizatori najavljuju Anu Popović, Prong i Delilu

Popovićevu, koju nazivaju "ženski Hendriks“, talenat i želja su odveli iz Beograda, preko Holandije, čak do Memfisa, prestonice bluza. Po izdavanju prvog albuma "Hush" prepoznata je i priznata kao jedan od najboljih evropskih bluz muzičara. Jedina je Evropljanka ikada nominovana za "Debitanta godine" u okviru "Handy awards", bluz verzije Oskara. Pored brojnih nominacija i osvojenih nagrada u Evropi i Americi, najveće priznanje je stiglo u vidu poziva za zajedničku turneju koji je došao od "kralja soul muzike", Solomona Burka. Njen kvalitet prepoznao je i najveći svetski proizvođač gitara "Fender", čije je zaštitno lice već nekoliko godina.

Na "Fusion" bini će nastupiti i pevačica Delila, sa čijim glasovnim sposobnostima publika se upoznala 2010. godine kada se pojavio hit "Time" sastava "Chase and Status". Svet je osvojila prvim albumom "From The Roots Up", kao i hitom "Go", mešavinom pesme "Ain't Nobody" Čake Kan i svoje verzije. Sofisticiranost njenog glasa porede sa grupama Massive Attack i Portishead, suptilnost sa pevačicama Šade i Alijom, ali specifičnost njenog glasa koketira sa različitim stilovima i raspoloženjima i na taj način stvara karakterističnu atmosferu.

Iz Njujorka na Petrovaradinsku tvrđavu u julu stžu pioniri urbane metal scene, Prong. Sastav, koji je inspirisao Korn i mnoge druge bendove, pojavio se na sceni osamdesetih godina i dalje oduševljava fanove tvrđeg gitarskog zvuka. Publika "Exit" festivala će imati priliku da čuje njihov novi album "Carved into Stone“.

Нема коментара: