18. 9. 2012.

Denis & Denis: Posle 25 godina okuplja se legendarni pop-duo

Izvorna postava pop-grupe Denis&Denis ponovno će se okupiti prvi put nakon 25 godina od prestanka zajedničkog djelovanja zbog nastupa za doček Nove godine u Rijeci, nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj
Izvor: Hina/Tea Cimaš/CROPIX

Denis&Denis novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu obilježit će 30. godišnjicu svog prvog koncerta održanog 1982. godine, rekao je utemeljitelj i autor pjesama Davor Tolja na konferenciji za novinare.

Ikone hrvatskog i jugoslavenskog popa osamdesetih Denis&Denis u izvornoj je postavi bio duet koji su činili Tolja i pjevačica Marina Perazić, a poslije se prikljućio i Edi Kraljić. Najpoznatiji su po hitovima "Program tvog kompjutora", "Soba 23" i "Ja sam lažljiva".

Marina Perazić je kazala da je protekla dva desetljeća često pitaju kada će grupa ponovno nastupiti te da ima informacije da će na riječki koncert doći mnogo ljudi koji vole Denis & Denis iz cijele Hrvatske pa i šire. Pročelnik gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar ocijenio je da je Denis&Denis najveći riječki pop kulturni proizvod.
- Jako vješto i inteligentno su izbjegli da budu estrada, ali su unatoč tome bili veoma popularni u cijeloj bivšoj zemlji, kazao je Šarar.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao da Rijeka nastavlja s tradicijom ranog ugovaranja programa za središnji doček u gradu te s uobičajenim modelom koncerta, koji otvara mlađa riječka grupa a slijede glasoviti izvođači. Osim Denis&Denis nastupit će i Psihomodo Pop te riječka grupa Mandrili.

Нема коментара: