9. 2. 2012.

Saša Lošić Loša: Imena nekada dajemo u produžetku utakmice

Saša Lošić Loša povukao se iz javnosti u tamu zagrebačkog studija, gde sa prijateljem i producentom Nikšom Bratošem završava dugoočekivani album Plavog orkestra. Ovaj muzički materijal, koji bi narednog meseca definitivno trebao izaći, prekinuće diskografsku pauzu kultnog sarajevskog benda, koja traje duže od decenije
Autor: L. Sarajlić-Ramović/Dnevni Avaz

Tajanstvena pjevačica

Iako je Loša još ranije poručio da ne želi govoriti o albumu dok ga publika ne bude imala u rukama, ipak je otkrio veoma zanimljive detalje.
- Ostalo mi je da otpjevam još jednu pjesmu i album je definitivno gotov. Tu ću numeru snimiti u duetu, a zove se "Ti misliš da je meni lako". O pjevačici s kojom ću je snimiti, još ne bih govori. Neka za sada ostane tajna - kaže Loša.
"Ti misliš da je meni lako", nakon "(R)evolucije", bit će drugi najavni singl, a Loša s njim želi na velika zvona najaviti novi album. Prema našim informacijima, ima sličan kontekst kao megahit iz 1985. "Šta će nama, šoferima, kuća", koji je Plavi orkestar snimio s Nadom Obrić.
- Pjesma je vesela, s elementima blage rezignacije. A ostalo ćemo vidjeti - tajanstven je Loša.


Urađenim poslom Loša je veoma zadovoljan, ali kao važan faktor u kreiranju albuma naglašava i Nikšino strpljenje.
- Nikša se veoma potrudio svojim strpljenjem. Da nije bilo njega, snimali bismo dugo kao što su Guns N' Roses snimali album "Chinese Democracy", ali eto, ovako smo se uspjeli zadržati na dvije i po godine. To je još rekord bivše Jugoslavije. Ni to nije loše, rekord u dužini snimanja, i to će ostati u historiji - uz osmijeh govori Loša.

Prema našim saznanjima, Plavi orkestar trebao bi koncem aprila održati i veliki koncert u sarajevskoj dvorani Zetra.

Dolazi na premijeru

- Ono što u ovom trenutku mogu potvrditi jeste da će u Sarajevu biti prvi veliki koncert nakon objavljivanja albuma. A datum ćemo potvrditi u nekoliko narednih dana - kaže čuveni muzičar.

U svakom slučaju, Loša u Sarajevo dolazi naredne sedmice ako ne bude vremenskih neprilika, jer je pozvan na gala premijeru filma Anđeline Đoli "U zemlji krvi i meda".
- Ta je premijera velika stvar i veoma joj se radujem - poručio je Loša na koncu.


Naziv u produžetku utakmice

Radni naziv novog albuma Plavog orkestra je "(R)evolucija". Ipak, Loša nam reče: - Tako je trenutno, ali imena nekada dajemo u produžetku utakmice.

Kupovina jakne

Loša je prihvatio poziv Daniele Trbović da gostuje u HTV-om tok-šouu "8. kat". On će pričati priču o svojoj pjesmu "Od rođendana do rođendana".
- Kako sam u radnom procesu, moram brzo otići kupiti neku jaknu, jer uopće nisam ponio garderobu u Zagreb - govori nam raspoloženi Loša.

Нема коментара: