9. 2. 2012.

Proces: "Rio" (video)

Niški bend Proces je izbacio spot za pesmu Rio sa njihovog albuma "MySKA pesma"

Spot za pesmu Rio grupe Proces radila je ekipa: snimatelji: Igor Jovanović, Vladimir Ilić Lenjin, Tamara Pančić, Nikola Nikolić; montađa: Igor Jovanović & Vladimir Ilić Lenjin; post produkcija: Igor Jovanović; video: REDNECK PRODUCTION; audio:VIENNA STUDIO; producenti: Marijan Cvetanović, Velimir Stojanović, Dejan Hristov.



Niški bend Proces svira već petnaest godina, a kreiranje svog ritma počeo je kao ekipa drugara iz kraja, koji su svirali jer su u tome videli dobru zabavu. Kako su momci rasli, tako je i bend postajao sve ozbiljniji.  U početku su svirali punk i funk, a danas je grupa prepoznatljiva po ska-punk zvuku sa primesama reggae muzike. Kroz odrastanje grupe Proces prošlo je dvadestak ljudi od kojih je, svako na svoj način, doprineo današnjem zvuku ovog osmočlanog benda. Proces je jedna je od retkih niških grupa koja je privukla pažnju šire javnosti nakon izumiranja rok dinosaurusa oko reke Nišave. Svoj prvi album "Dušanova ulica", kojim su 2002. godine ozvaničili svoje postojanje na sceni, izdali su za skopsku izdavačku kuću "Lithium Records", i snimili tri spota za pesme “Dušanova Ulica” “Moj San” i ”Bezbrižno”. Kao jedan od nekoliko bendova u zemlji koji sviraju ska, Proces je svirao na svim bitnijim festivalima u Srbiji i van nje: Zaječarska gitarijada '98., Urban Demo Fest BGD '99. i '00., Zrenjanin '01., Travnik, Alter Art Fest '01., Exit '01.,Taksirat 03 u Skoplju, Nisomnia '02., 03. i 04. solistički koncert u Domu Omladine u Beogradu '04 I SKA Festival u Beogradu 2007.

Posle kraćeg zatišja u izdavačkom radu, bend Proces 2008. godine izdaje svoj drugi album pod nazivom "MySKA pesma", sa kojeg su se izdvojile numere, “Ja sam tu” za koju je snimljen spot. Promociju pomenutog albuma Proces započinje već na jesen 2008.godine nastupajući širom Srbije, od čega izdvajamo nastupe na Nisomniji 2009, Bombshell fest u Skc Beogad, Grad Adrenalina u Kruševcu i prvom Star fest-u u Nišu.

2011. godinu grupa Proces je završila aktivno koncertima u Zaječaru, Kragujevcu,Pirotu i Nišu. U 2012. godini će se više posvetiti studijskom radu i medijskoj kampanji u vidu novih spotova. 

Нема коментара: