13. 2. 2012.

Barack Obama: U kampanju s pesmom U2, spisku još Wilco i Arcade Fire

Ekipa demokratskog predsednika odlučila se za hit s početka devedesetih "Even Better Than The Real Thing", što je moguća referenca na drugi mandat

Optimizam nakon privrednih problema čini se jednom od poruka koju ekipa zadužena za kampanju za reizbor Baracka Obame želi da prenese Amerikancima, ako je suditi po popisu pesama koje će se izvoditi na predsednikovim skupovima prema eventualnom drugom mandatu u novembru i na kojoj će ponovo dominirati rock.
Popis pesama koje je u četvrtak objavio odbor za kampanju aktuelnog američkog predsednika, zamišljen da "zagreje" dvorane pre dolaska Obame, sadrži popularnu muziku poput one Brucea Springsteena, grupe U2 i Arethe Franklin.

Izbor pesama ukazuje na ton kampanje, u trenutku kad se SAD još nije oporavio od posledica recesije iz razdoblja 2007.-2009., poput "Mr Blue Sky" britanskih rockera Electric Light Orchestra koja počinje stihovima "Nema više oblaka, kiša je prestala... novi je dan".

Godine 2008. Obama je koristio pesmu U2 "City of Blinding Lights", a ovog puta se ekipa demokratskog predsednika odlučila za hit s početka devedesetih "Even Better Than The Real Thing", što je moguća referenca na drugi mandat koji će biti "još bolji" od prvog.


Hit "Let's stay together" Ala Greena takođe će se izvoditi tokom kampanje, a na popisu su još, među ostalima, i Wilco, No Doubt, Arcade Fire, ali biće tu i countryja, popa, rhythm and bluesa.

Нема коментара: