31. 1. 2012.

Vladimir Nedeljković aka Zontag: Objavljuje nova izdanja (video)

Multimedijalni umetnik, autor i strip crtač, pisac, kantautor i songwriter, Vladimir Nedeljković aka Zontag, obradovaće svoje pristalice ovih dana izlaskom novog EP izdanja, prvog u seriji od nekoliko za koje je već pripremljen i urađen materijal, naziva “Zontag Februar 2012″
Izvor: TimeMachineMusic

Kroz četiri numere Zontag jezdi predelima acoustic/acid sfera na svoj originalan način spajajući 70-te godine sa sadašnjim trenutkom. Neponovljivo, ubedljivo i nadasve neodoljivo izdanje.
- Krenuo sam iz očaja na akustičnoj gitari. Sve mi se smučilo, bendovi, scena, mediji, tzv. moderna produkcija. Potražio sam spas u jednostavnosti i prostom prepuštanju muzici kroz pevanje i rifove na gitari. Svi moji bogovi u glavi su slušali te pesme i bili su neumoljivi da istrajem do kraja, kaže autor.

Na ovom izdanju snimljenom u oktobru 2011. godine u bečkom studiju DukatTon i produciranom od strane Aleksandra Belobrka, Zontag je otpevao i odsvirao gitaru, dok je bubnjeve svirao evropski renomirani muzičar Dušan Novakov, koji je i snimatelj EP-a.

Zanimljivo da je tekst druge po redu numere, “Beogradski demon”, delo cenjenog muzičkog kritičara Aleksandra Žikića.

Doprinos izdanju dao je i Robert Jukić svirajući bas gitaru u pesmi “Trčim”.


Više informacija o Zontagu, istaknutom multimedijalnom stvaraocu sa značajnim ostvarenjima u nekoliko vidova umetnosti, mogu se naći na facebook stranici.
Dosadašnja diskografija:
“Energy and Light ” Zontag (CD, Zavod za kulturu Vojvodine, Novi Sad, 2008.)
“Laku noć deco” – Kontrabanda (CD, GOGO Records Beograd, 1995.)
“Kuhinja” (CD i strip, podržao Grad Pančevo, Pančevo, 2001.)
“Psihodelija” Zontag – (CD, Active Time records Beograd , 2004.)


Zontag: Saša Marković Mikrob o Brecelju i crnom vinu
23. april 2007. Muzej savremene umetnosti Vojvodine. Snimio i montirao Vladimir Nedeljković aka Zontag u čast mog druga Mikorba. 30. januar 2012.



Нема коментара: