25. 1. 2012.

Pažnja: Muzičke nade koje ćete upoznati 2012. (video)

Za sve ljubitelje muzike 2012. godina biće prava poslastica. Nove mlade muzičke nade već punom parom rade na tome da osvoje svet i, što je još važnije, u njemu opstanu. MTV je odabrao 10 izvođača kojima se svakako isplati dati šansu
Izvor: Net.hr

Frank Ocean
Iako za njega možda još niste čuli, ovaj mladić je pravi naslednik R&B zvuka iz New Orleansa. Frank je, naime, već imao čast da bude u studiju s Beyonce, Kanyeom Westom i Jay-Z-jem.


Walk The Moon
Malo je onih koji ne vole pesmu "Anna Sun". Taj hit je delo benda Walk The Moon. Zvuk indie rocka u kombinaciji s harmoničnim srećnim notama ove godine neće proći neopaženo.

Lana Del Rey
Mlada Njujorčanka Lana Del Rey probila se pesmom "Video Games", koja je u kratkom roku postala veliki hit na YouTubeu. Svojim osebujnim glasom i nostalgično-romantičnim raspoloženjem, Lana je uspela da stvori jedan potpuno novi zvuk, koji su muzički stručnjaci nazvali Hollywood sadcore.

Dev
Kalifornijsku pop-pevačica Dev u 2012. čeka veliki bum! Barem tako predviđa američka muzička struka. Njena pesma "Booty Bounce" brzinom svetlosti popela se na prvo mesto američke top-liste. Krajem 2011. godine izdala je debi-album "The Night The Sun Came Up".

A$AP Rocky
Nakon hitova "Purple Swag" i "Peso", ime repera Rakima Mayera iz Harlema počelo je da kruži među hip hop elitom. Tokom 2011. izdao je hit "LoveLoveA$AP", koji ga je izdvojio kao jedinku. S obzirom na ovakav uspeh, muzička struka tokom ove godine od njega puno očekuje.

Wallpepper
Bend Wallpapper učinilo je slavnim to što su svojom muzikom uspeli da natjeraju ljude da u isto vreme plešu i smeju se. To je očito iz njihove pesme "F****** Best Song Everrr" i "#STUPiDFACEDD". Prava je retkost da jedan bend napravi ovako popularnu pesmu.

Avicii
Švedski DJ Tim Bergling nastupao je širom sveta i osvajao nominacije za Grammy. A sve to zbog saradnje s Davidom Guettom na hitu "Sunshine". Ali, Tim je i pre radio izvrsne stvari, koje su obožavaoci elektronske muzike zasigurno čuli.

Electric Guest
Ako ste ljubitelj kvalitetnog rocka, nemojte propustiti da poslušate Electric Guest. Mladi momci iz Los Angelesa rasturaju na gitarama i stvaraju odličan indie rock.

Kendrick Lamar
Iako su mu tek 23 godine, Kendrick Lamar radio je s najvećim imenima hip hopa. Prvi hit "Y.H.N.I.C." izdao je sa 16 godina i već tada u studiju sarađivao s Lilom Wayneom, Snoop Doggom i Dr. Dreom, koji je imao veliki uticaj na njegovu novu stvar "Detox".

Alabama Shakes
Postoje jaki vokali, ali postoji i Brittany Howard. Ova mlada dama frontmenka je benda Alabama Shakes i kada pusti glas, svi se smrznu. Mlada četvorka jednostavnog naziva Alabama Shakes usudila se da spoji rock i soul, što je rezultiralo izvrsnim zvukom, koji vredi poslušati.

Нема коментара: