22. 1. 2012.

Mišo Kovač: Mogao bih da pjevam svaki dan zidovima

- Kad malo porastu, oni slušaju rock 'n' roll, ali kad uhvate žensku i kad se baš zaljube, onda slušaju Miša Kovača
Izvor: Vijesti

Nakon što je u junu 2011. godine hrvatski pevač Mate-Mišo Kovač doživio srčani udar i završio u bolnici, povukao se sa muzičke scene. Posle osam meseci pauze, sedamdesetogodišnji Kovač vraća se svojoj ljubavi, muzici - sa klapom Rišpet snimio je pesmu “Sunce mi od tebe dolazi”.
Ipak, snimanje je iskoristio i da potvrdi da ne planira uskoro da snimi nešto svoje ili održi koncert.
- O mom koncertu odlučuje publika, kad bih htio da pjevam, mogao bih da pjevam svaki dan zidovima, kazao je Kovač za portal Index, a zatim se osvrnuo na svoje mesto na estradi.

- Kad današnji muzičari zajedno rasprodaju onoliko ploča koliko je Mišo prodao u karijeri, neka onda dođu, poručio je i priznao da je bio u zabludi povodom pitanja o kvalitetu svetske pop zvezde Lejdi Gage, za koju je jednom prilikom rekao da ne zna da peva.


- Moram da joj se izvinim, ženska zna da pjeva! Gledao sam njen koncert na Madison Square Gardenu za Novu godinu, ono je sve predstava i te pjesme su bezvrijedne, ali kada je sjela za klavir i počela da svira, onda je dokazala da je umjetnica, rekao je Mišo.

- Ne sviđa mu se ni ova muzika koja se danas sluša poput Elementala ili to što Oliver Dragojević svira u Londonu pred 500 ljudi, pa mu novine daju nekoliko stranica, iskren je on. Dodaje da je on pevao pred 8.000 ljudi i nije hteo za, kako je rekao, jedne novine da napravi intervju na pet strana.

- Kad malo porastu, oni slušaju rock 'n' roll, ali kad uhvate žensku i kad se baš zaljube, onda slušaju Miša Kovača, kazao je pevač.

Kovač je pričao i o svom zdravlju i priznao je da ima problema sa jednim uhom, pa je pre neki dan išao kod doktora.
- Bio sam na pregledu, htjeli su da me zadrže jedan dan, rekao sam nikad više. Čovjek dođe zdrav, ostane pet dana i onda postane bolestan, zaključio je.

Нема коментара: