9. 1. 2012.

Marilyn Manson i Nine Inch Nails: "Inspirisali" devojku da zapali roditeljsku kuću

Christina Paz je Amerikanka koja tvrdi da ju je stvaralaštvo Marilyna Mansona i Nine Inch Nailsa nateralo da zapali roditeljsku kuću

29-godišnjakinja je uhvaćena nakon što je podmetnula požar koji je ozbiljno oštetio dom njenog oca u Cileo Visti u Texasu prošle sedmice i sad je očekuju optužbe za paljevinu. Sudski dokumenti pokazuju da je Paz istražiteljima objasnila kako je kuću zapalila iz osvete roditeljima za koje je verovala da su pokušali da je ubiju. 27. decembra izlila je zapaljivi lepak na krevet u jednoj sobi te nakon što ga je zapalila krenula prema zavesama u drugoj.

Paz je bila ljuta na roditelje "jer su pokušali da je ubiju na Božić, sodomiziraju je i razrežu na komade uz pomoć komšija". Upitana kako zna da su imali takve namere odgovorila je da je toga postala svesna "kroz muziku Marilyna Mansona i Nine Inch Nailsa".

Marilyn Manson već je obeležen kao "inspirator" tragedije u Columbineu iz 1999. jer su neki učesnici školske pucnjave bili njegovi obožavaoci. Dva učenika škole u Coloradu su ubila 12 kolega i jednog učitelja pre no što su i sebi presudili. Manson je 2007. godine ismejao mogućnost da je muzika predstavljala ikakav faktor objašnjavajući: - Nikad se nisam osećao krivim ili kao da sam nešto pogrešno uradio. Prezirem ljude koji me za takve stvari optužuju. Čitav smisao mog umetničkog imena je u tome da izrazim stav upravo o stvarima za koje me optužuju.


Нема коментара: