24. 1. 2012.

Diskografija: Novi albumi

Drugi album američkog synth-pop dvojca Chairlift pod nazivom "1Something" objavljen je 24. 1. 2012. i već beleži dosta visoke ocene u recenzijama, dok se s posebnom pažnjom čeka novi album američke hard rock grupe Van Halen

Indie rock band Chairlift je nastao 2005. na Univerzitetu Colorado kao projekat Aarona Pfenninga i Caroline Polachek. Godinu posle preselili su u New York i uskoro izdali prvi samostalni EP "Daylight Savings". Debitantski album "Does You Inspire You" izašao im je 11. 9. 2008. i video klip "Evident Utensil" je bio nominovan za MTV nagradu.
Aaron je ekipu napustio 2010., a svoj drugi album grupa je najavila prošlog leta singlom "Amanaemonesia".

Realizovali su ga Caroline Polachek (vokali, tambourine, synthesizer i autorka) i Patrick Wimberly (bubnjevi, bas, klavijature) u saradnji s londonskim producentskim dvojcem Danom Careyjem i Alanom Moulderom.

Album pod nazivom "Something", praćen singlovima "Sidewalk Safari" i "Met Before", izašao je 24. 1. 2012. i već doživeo recenziju u New Musical Expressu, gde je dobio ocenu 7/10, što je u ovom magazinu jedna od najviših u seriji prikaza najnovijih projekata. Chairlift ju je zaslužio zahvaljujući retro singlovima "Take It Out On Me", "Ghost Tonight" i "Frigid Spring", u kojima se koriste nasleđem psych-folk popa '60-ih, dok je "Met Before" istaknut kao jedan od famoznih brojeva albuma.

Van Halen je svoj dvanaesti album "A Different Kind of Truth" najavio prošlog meseca singlom "Tatoo" koji je odmah postao najprodavaniji rock broj servisa iTunes, dok je na YooTube mreži zabeležio već više od dva miliona pregleda. Istovremeno, dospeo je do broja 1 Billboardove liste.

Sve je ovo rezultat i činjenice da dvanaesti album američkog hard rock sastava stiže posle 14 godina diskografske pauze te da je prvi nakon albuma "1984" na kome David Lee Roth opet ima ulogu vodećeg vokala.

Нема коментара: