16. 12. 2011.

The Spian: MTV vam poklanja album "Why So Serious"

U pitanju je mladi glumac iz Crne Gore, koji studira u Beogradu, i prvo je izdanje jednog izvođača iz ove zemlje koje je dostupno za besplatno preuzimanje na MTV sajtovima. Produkciju albuma potpisuje ekipa sa Katedre za snimanje i obradu zvuka sa beogradskog Fakulteta dramskih umetnositi

The Spian u šali kaže da je naslov "Why So Serious" ironičan i kontradiktoran samom albumu i da je sa njim želeo da preduhitri "kritičare". "U momentu kad smo završili i preslušali pesme pojavio se čudan osećaj koji je nosio sa sobom hiljade retoričkih pitanja koja zamaraju i lagano troše onu energiju iz stvaralačkog početka. U tom sam haosu došao do naslova i do pitanja pokojnog kralja haosa - oskarovca Hit Ledžera, koje ima bezbroj značenja. Čak se po naslovu albuma već priprema istoimeni singl u hip-hip i u dubstep verziji."
Mladi hip-hoper dalje nastavlja: "Na ovom albumu svaka pesma može biti priča za sebe, svaka ima drugačiju boju, drugačiju tematiku, kao sinopsisi za kratke filmove ili prolozi-epilozi knjiga, dok "Intro" i "Outro" predstavljaju mene kao novajliju, debitanta koji ulazi na stara velika vrata.”

Neo soul pevač Marko Luis, ruska jazz pevačica Ana Karenjina, glumci Dragan Marinković i Nevena Ristić gostovali su i pomogli u realizaciji ovog projekta.

- Fakultet dramskih umetnosti je zaslužan za buđenje davne neostvarene želje prema hip-hopu. Tačnije, gluma je vratila dete u meni koje ne želi da ostane nedorečeno, otud i pseudonim "Thespian", što na engleskom znači glumac, a reč potiče iz antičkog pozorišta i prvog glumca koji se zvao Tespis. Pisao sam mesecima, konačno izgovorio, stavio znak pitanja i sada očekujem odgovor publike i to ne samo u Crnoj Gori!

Нема коментара: