11. 12. 2011.

Koncert godine: Ispunjena očekivanja

Više hiljada obožavalaca kvalitetnog pank-rok zvuka uživalo je sinoć u Novom Sadu na tradicionalnom, i po svemu jedinstvenom muzičkom događaju Koncertu godine.
Iskusni sastavi priredili su mnogobrojnoj publici svih uzrasta devetočasovno muzičko putovanje, obeleženo sa nekoliko izvrsnih nastupa, pre svih, bendova koji su upravo u Velikoj dvorani „Spensa" doživeli svoj povratak na scenu

Izvor: Press

Krenulo je još od popodneva snimkom preko tri decenije starog koncerta legendarne novosadske grupe Pekinška patka, da bi se potom na glavnoj bini pojavili, neizbežno kostimirani, članovi begeš-pank benda Zbogom, Brus Li. Već dobro raspoloženu, ali i dalje malobrojnu publiku preuzeli su tada pod svoje iskusni vračarski pankeri iz sastava Dža ili bu, koji su koncertom u Novom Sadu zakoračili u 25. godinu postojanja. Kao u neobičnoj vremenskoj mašini smenjivali su se sastavi koji su pre više od deceniju i po na tom istom mestu baštinili pomalo skrajnute rifove i ritmove. Svoje sugrađane u publici pozdravio je najpoznatiji novosadski taksista u njujorku Milan Mumin, i nastupio, kao i uvek, beskompromisno, intrigirajući posetioce angažovanjem tri izuzetno atraktivne i pritom oskudno obučene plavokose plesačice.

S prilivom većeg broja ljudi i atmosfera je bivala sve bolja, pa su Ivan Jevtović i Deca loših muzičara samo nastavili hod po dobro utabanoj stazi, dobijajući brojne aplauze i povike zadovoljnih fanova. Horski se skandiralo „Vlade Divac", a „Prolećni dan" je, bez obzira na godine koje su prošle i izostanak čuvenog frontmena Silje, budio dobro raspoloženje kod svih u dvorani.
Popularni šabački majstori dobrog zvuka Goblini podsetili su na sjajne nastupe svojim hitovima, vodeći obožavaoce u muzički vremeplov '90-ih numerom „U magnovenju". Posle svega, Partibrejkersima, Ritmu nereda i, za kraj večeri tj. noći, Sanšajnu pripala je čast da stave završni pečat na koncert koji je po mnogim utiscima vrlo verno nastavio da pronosi slavu svojih nezaboravnih „prethodnika" iz poslednje decenije 20. veka.

Нема коментара: