5. 12. 2011.

Damir Avdić: Odložio "Kapital" za Novu 2012. (singl)

Izlazak četvrtog albuma Damira Avdića pod nazivom  "Mein kapital" prvobitno je bio planiran za polovinu prošlog meseca, ali je odložen za početak naredne godine

Najavljen singlom "Katalonija, Sparta, Galicija", album je trebao biti 'samo' CD izdanje i u međuvremenu je odlučeno da, ipak, bude realizovan uz roman koji će biti tematski blizak novim pesmama.
Ništa neobično od Damira Avdića, obzirom da su i njegova prva dva albuma bila neka vrsta soundtracka uz romane - CD "...od trnja i žaoka" (2004.) pratio je književno delo "Na krvi ćuprija", a "Mrtvi su mrtvi" (2008.) je sastavni deo romana "Enter Džehenem".
Posle trećeg CD-a "Život je raj" (Moonlee Records, 2010.), ove godine se pojavila zbirka "Kuda sestro" i reč je o multimedijalnom izdanju na kojem su skupljeni svi Avdićevi muzički brojevi sa tri albuma kao i nekoliko novih te poezija u kojoj se bavi svojim osnovnim temama, slobodom i ljubavlju.

Sada će, eto, i četvrti album "Mein kapital" imati specifičan Avdićev format i, prema najavi, mogao bi se pojaviti 1. 1. 2012.

Za zagrevanje tuzlanski je roker pustio još jedan singl nazvan simbolično "2012" i otkrio da već dogovara seriju promotivnih nastupa posle izlaska albuma.

Нема коментара: