4. 11. 2011.

Ramirez: Oproštaj od publike

Nakon 11 godina karijere članovi benda Ramnirez odlučili su se na razlaz, što obilježavaju oproštajnim koncertima. Nakon što im je na proljeće izašao četvrti album, "Svijet je lijep", Ramirez se odlučio na prestanak zajedničkog diskografskog rada. Prvi koncert oproštajne turneje održat će se u Zagrebu, u subotu 26. studenog u Tvornici Kulture
Izvor: Monitor

Zadnju postavu benda čine Aljoša Šerić, pjevač i tekstopisac, bubnjar Goran Leka, gitarist Saša Jungić te posljednji pridruženi član, basist Tomislav Šušak.



Posljednji album, "Svijet je lijep" najavljen je singlovima Ti i ja i Da li me voli, a album ljubavne tematike i pozitivnog predznaka donio je mix starog i novog zvuka. Album je u ožujku predstavljen u zagrebačkom Saxu, a publika je dokazala da ih je željna i da su joj nedostajali u dvije godine, koliko prije toga nisu nastupali. Nakon ljetnih nastupa u Splitu (u klubu O'Hara te na splitskoj rivi), Ramirez priprema oproštajne koncerte kojima će podsjetiti na svoje najveće hitove. No, dečke ćemo još svakako viđati na glazbenoj sceni - Aljoša je najavio povratak projektu "Pavel", s kojim snima novi album, Saša svira u U2 Tribute bendu, a Tomislav je u sve popularnijem bendu, Kinoklubu.

Iako su na sceni od 2000. godine kada su nastupali (i pobjeđivali!) na raznim demo festivalima, debitantski album snimili su 2004. godine, kada su se predstavili singlom "Iste cipele" koji je došao do prvih mjesta brojnih ljestvica u Hrvatskoj te postigao zapažen uspjeh. Nakon toga krenuli su samostalni nastupi po Hrvatskoj, a veliki hit postigla je i ljubavna pjesma Otjeraj me.

2006. godine izašao im je album "Copy/Paste", najavljen singlom Ništa posebno. 2009. izašao je album "Divovi i kamikaze" i iste godine je spot za pjesmu Fantastično, bezobrazno bio zabranjen na svim nacionalnim postajama u Hrvatskoj zbog neprikladnog sadržaja – prikazivanja nasilja, korištenja alkohola te opojnih sredstava. No, dečki iz Ramireza su ipak "dobri dečki", a singlovi Učini nešto danas i Sedam odlično su prošli na top ljestvicama.

Нема коментара: