25. 11. 2011.

Milanova preporuka: Cold snap - "Perfection"

Perfektno brutalna priča i agresivni muzički udar, ima svoju hronologiju i simboliku. Cold snap u meteorološkom smislu, jeste iznenadan kratak period intenzivne hladnoće i suše koja se često javlja u Australiji na proleće
Piše: Milan B. Popović

Sa druge strane, Cold snap, u muzičkom i metafizičkom smislu, je grupa od pet drugara, koji su hiruški precizno odredili svoj zajednički, jasan cilj: nesebično deljenje svoje muzike i upoznavanjem celog sveta sa njom. Tako je potpisniku ovih redova, prvo pristigao email, a onda i telefonski poziv jednog od članova ove grupe Cold snap. To je nedvosmisleni dokaz da je njihov cilj iskren i da su oni u svojoj doslednosti veoma ozbiljni.
U imidž kodu i vizuelizaciji grupe Cold snap, i na površan i na detaljan pogled, uočavamo neskrivenu dozu morbidnosti i mračnih, turobnih, pasaža. Na prvom CD-u je, to bio, ukoliko me sećanje ne vara, istrgnuti fetus, na novom albumu danas, možemo prepoznati ljudsku šaku sa otkinutim domalim prstom. Neko je na tom prstu nekada nosio prsten ili burmu? Ko će li ga znati? Sam đavo, čini mi se. Najverovatnije.


Dve numere su, i ovoga puta, bile interesantne vašem prezenteru: Epizoda osećaja, koja kao po nepisanom pravilu, iz razlaganja do hipnotičke ritmike, dobija na dodatnom ubrzanju, vešto ukombinovana sa glavnim i pozadinskim vokalima, čineći jednu zvučno-tekstualnu tvorevinu, tokom koje, u strahu i napetosti koja unosi nemir,  isčekujete, kada će vam ko i iza kojeg odsviranog tona, slomiti umornu, razapetu i razočaranu dušu. Druga stanica u ovoj opštoj oluji, na kojoj svakako treba da predahnete, jeste sedmi redni zapis – Going nowhere. Mada, vaš eventualni lični košmar koji ste zakopali duboko u sebi, ni ovako moćan i energetski jak album sa, ponavljam, I ovoga puta, simboličnih, trinaest pesma, neće moći da ukloni.

Posvećena i sad već nezaustavljiva petorka Cold snap, uspela je ono što je većini balkansko-regionalnih bendova životni cilj i mnogima neostvaren san: objavljivanje zvaničnog albuma za evropsku (Nemačku) izdavačku kuću, kao i distribucija albuma u USA.
Perfektno gruvajte, grolujte, vrištite, urlajte, besnite i kad je kiša, i kad je suša, i kad je leto, a ponajviše, onda kada je – zima! Zagrejaćete se, to je sasvim sigurno!

                                                                                                      www.MolitvaTetoviranogSrca.com

Нема коментара: