5. 11. 2011.

Keith Richards: Trebao da dobije 25 optužnica

Slavni gitarista The Rolling Stonesa 1973. godine uhapšen je zbog posedovanja i konzumiranja droge, a policijski spisi tokom ove sedmice objavljeni su u javnom arhivu Velike Britanije

Nakon što je policija 1973. godine pretresla njegovu kuću u Londonu, platio je kaznu od tek 250 funti, a prema dokazima koji su tamo prikupljeni mogao je da dobije čak 25 optužnica. Iako je muzičar jako dugo tvrdio kako su mu policajci smestili te dokaze, prema izveštaju je objavljeno kako su u domu pronašli marihuanu, heroin, Mandrax, revolver, sačmaricu i 110 metaka, ali je prilikom pretresa Keith rekao kako sve to pripada Marshallu Chessu, sinu osnivača legendarnog Chess Recordsa koji je osim The Rolling Stonesa proslavio i Ettu James, Muddyja Waltera i Little Richarda.
- Ovo nema ništa s nama. Marshall iznajmljuje ovu kuću, mi smo ovde došli sinoć - tvrdio je Keith. A istog dana je pokušao da sakrije spaljene kašičice na kojima su podgrejavali heroin. Kasnije je rekao kako je sačmaricu kupio jedan od pomagača u bendu jer im je trebala za snimanje na Jamajci. Prema pisanju britanskih medija, nagađa se kako je sve zataškano upravo zato jer se tada radilo o "velikim facama".

Нема коментара: