9. 11. 2011.

Jools Holland: Britansko nacionalno blago

Pijanista i voditelj čuvene muzičke emisije Džuls Holand (Jools Holland) odlikovan je 7. novembra u Londonu priznanjem „Music Industry Trusts Award“ za doprinos muzici i njenom emitovanju na televizijskim kanaliima skoro tri decenije
Izvor: B92

- Kao što znaš, postojala je dugotrajna kampanja sa ciljem da te proglasimo nacionalnim blagom. Ti si zaista otelotvorenje te retke vrste i životi mnogih ljudi ulepšani su ne samo tvojom neodoljivom muzikom već i divnim humanizmom, poručio je Holandu princ Čarls putem video linka.

Ovim odlikovanjem Džuls Holand pridružio se prethodno nagrađenim zvezdama kao što su Elton Džon, Kajli Minog, Džordž Martin i Tom Džons. Dvadesetu po redu ceremoniju dodele ovih priznanja, koja je bila u znaku prikupljanja pomoći za čuvenu BRIT školu, vodila je Dženifer Saunders, a uživo su nastupili Imelda Mej, Pol Veler i Ramer.


- Trideset godina na televiziji, dvadeset pet godina sa velikim bendom i verovatno četrdeset godina otkad sam svirao po pabovima... Zbog toga oduševljeno primam ovu nagradu, sa svim tim na umu. Ali mislim da ovo priznanje takođe pomaže da se privuče pažnja publike na Nordofa Robinsa i BRIT školu, tako da je ovo više za njih nego za mene, kazao je Holand prilikom primanja nagrade.

Džuls Holand je muzička i televizijska zvezda, osnivač benda Squeeze. Već godinama vodi popularnu emisiju „Later... with Jools Holland“ u kojoj uživo nastupaju najveće muzičke zvezde ali i brojni mladi talenti koje Holand otkriva.

Нема коментара: