30. 11. 2011.

Black Sabbath: 28. juna na beogradskom Ušću

Legendarna grupa Black Sabbath nastupiće 28. juna sledeće godine na beogradskom "Ušću", najavio je juče organizator "Avalon produkcija"
Izvor: Tanjug

Beogradski nastup, po mnogima jednog od najvećih metal bendova svih vremena, biće jedini koncert u jugoistočnoj Evropi, pa se u Beogradu očekuje veliki broj posetilaca iz celog regiona, ali i Evrope. Black Sabbath će nastupiti uz goste čija će imena biti naknadno objavljena.
Kapacitet koncerta ograničen je na 20.000 posetilaca, dok će cene ulaznica i početak prodaje biti objavljeni sledeće sedmice.
Grupa je 11. novembra na konferenciji za novinare u Los Anđelesu, koju je vodio Henri Rolins, objavila da su se okupili u originalnoj postavi na čelu sa frontmenom Ozijem Ozbornom, te da je u toku rad na novom albumu koji producira Rik Rubin.
To će biti prvi studijski album nakon 33 godine, na kome će raditi originalni članovi benda - gitarista Toni Ajomi, pevač Ozi Ozborn, basista Gizer Batler i bubnjar Bil Vard. Njihov poslednji zajednički studijski album je bio "Never say Die" iz 1978.

Na pitanje Henrija Rolinsa zašto su odlučili da se ponovo okupe, najbolji metal gitarista po izboru magazina "Rolingstoun", Ajomi je odgovorio: - To je sad ili nikad. Odlično se slažemo. Sve je stvarno dobro.
Bend sledeće godine kreće na veliku svetsku turneju iz Moskve gde će 18. maja nastupiti na Olimpijskom stadionu, posle čega slede Sankt Peterburg, Helsinki, Stokholm, Oslo, Dortmund, Prag, Roterdam, Bilbao, Pariz, Milano i drugi gradovi.

Grupa Black Sabbath nastala je 1968. godine, i uz Led Zeppelin i Deep Purple smatra se pionirom hevi metal muzike. Ozi Ozborn ju je napustio 1979, kada ga je zamenio Roni Džejms Dio, a zatim su se smenjivali pevači Jan Gilan, Glen Hjuz, Rej Gilen i Toni Martin. Ozborn se okrenuo solo karijeri i u prošloj deceniji osvojio svet sa izrazito popularnom televizijskom emisijom koja je pratila život njegove porodice, a nedavno je objavio i knjigu sa savetima o zdravom životu.

Black Sabbath su uvršteni u američku i britansku Rokenrol dvoranu slavnih, po mišljenju magazina "Rolingstoun" jedan su od najboljih bendova svih vremena, dok ih je MTV proglasio za najveći metal bend ikad. Iza sebe kao bend imaju više od 70 miliona prodatih albuma, dok je Ozborn kao solo izvođač ostvario ukupan tiraž od oko 55 miliona.

Нема коментара: